Izložba Katarine Fabijanić "Varijacije" otvara se u četvrtak

VV | 2.8.2017. u 17:45h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 3. kolovoza u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba Katarine Fabijanić: "Varijacije".

Katarina Fabijanić rođena je 1989. godine u Sisku. Nakon završene Gimnazije Sisak (opći smjer) upisuje preddiplomski Sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2012. godine u klasi prof. Roberta Šimraka. Godine 2013. postaje članica HDLU-a. Iste godine dodijeljena joj je nagrada za inventivnost u grafici u sklopu VI međunarodnog grafičkog bijenala u Splitu. Osim likovnog stvaralaštva bavi se pedagoškim radom i ilustriranjem. Trenutačno živi i radi u Zaprešiću.

Katarina Fabijanić pripada malobrojnom fondu mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se dosljedno bave geometrijskom apstrakcijom. Osnovno je polazište u procesu konstruiranja njezinih radova metodički egzaktan, gotovo industrijski postupak kombiniranja primarnih elemenata likovnog jezika – boje, linije i plohe – tako da sačinjavaju čiste, minimalističke kompozicije/znakove. Autoričini interesi usmjereni su na istraživanje mogućnosti da se pomoću tih primarnih elemenata, slično kao i u komponiranju glazbe, izrazi niz međusobno koherentnih varijacija.

(iz predgovora Mirka Škoca)