Humanitarni koncert za "Marijine obroke" u nedjelju u varaždinskoj katedrali

Varaždinske vijesti | 4.5.2019. u 17:06h | Objavljeno u Društvo

Ove nedjelje, 5. svibnja, u 20 sati u varaždinskoj će se katedrali održati humanitarni koncert popularne klasične glazbe za organizaciju "Marijini obroci".

Uz Varaždinski komorni orkestar nastupit će sopranistica Monika Cerovčec, dječji zbor “Uršuline zvjezdice” katoličke osnovne škole Varaždin, klapa Stridonne, muški i mješoviti zbor župe sv. Juraj na bregu, zbor „Via” i mješoviti zbor Chorus angelicus.

Marijini obroci su, zahvaljujući donacijama Varaždinaca na koncertima u proteklih devet godina, sagradili školsku kuhinju u selu Hondji u Beninu. Broj djece koja pohađaju školu popeo se s 430 na 554 otkad je sagrađena kuhinja. Naime, sad djeca ne moraju tražiti hranu već svaki dan u školi dobivaju topli obrok pa zbog toga i dolaze u školu, što im pruža nadu u bolju budućnost.

Ulaz na koncert je slobodan, a svojim dobrovoljnim prilozima građani će omogućiti svakodnevni topli obrok za 554 djece u OŠ Hondji u Beninu, gdje su "Marijini obroci", upravo zahvaljujući donacijama, otvorili školsku kuhinju.

Humanitarni koncert će se održati i u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu na jugu, u ponedjeljak 6. svibnja u 20 sati.

koncert_Marijini_obroci_Varazdin_2019.jpg