FUNK day u koprivničkom kampusu uz radionice, koncerte i slušaonice

VV | 26.5.2017. u 08:53h | Objavljeno u Društvo

Forum udruga nezavisne kulture i inicijativa studenata KEKS obilježavaju u petak 3. FUNK day u koprivničkom kampusu uz brojne radionice, koncerte i slušaonice

Prije tri godine u Koprivnici je pokrenuta inicijativa koprivničkih bendova i udruga s ciljem razvijanja nezavisne kulture u Koprivnici i regiji, ali i s namjerom samoorganiziranog djelovanja mladih koji će kreirati i realizirati kulturne sadržaje i programe te edukativne aktivnosti i zajednički raditi na stvaranju autonomnog društveno-kulturnog centra u gradu Koprivnici. Ta je inicijativa vrlo brzo prerasla u Forum udruga nezavisne kulture, koji otada djeluje u koprivničkom kampusu, a u posljednjih godinu dana organizaciji programa pridružila se i (zasad neformalna) studentska inicijativa KEKS (Kulturna emancipacija kolaborativnih studenata).

Od osnivanja do danas, udruge su u Kampusovom objektu br. 16 održale brojne aktivnosti: Rocklive festival, Street art festival, niz koncerata, fotografske, ekološke i druge radionice, a mogu se pohvaliti i gostovanjem filmskih festivala DORF i Tabor film festival. Ovog će petka Forum udruga u suradnji s inicijativom KEKS održati treći po redu FUNK day, jednodnevni festival na kojem vas ove godine očekuje čak 5 radionica u popodnevnim satima, dok se večernji program sastoji od koncerata i slušaonica.

Radionice zajedničkog naziva Cookie Factory počinju u 13 sati, a obuhvatit će nekoliko tema: fotografiju, reciklažu materijala u dizajnu interijera, 3D modeling, oslikavanje tekstila te grafički dizajn. Radionice vode studenti Sveučilišta Sjever, a želja im je kroz praktičan rad predstaviti široj publici znanja i vještine koje stječu kroz studij. Uz to će studenti pokazati i izradu portofolija/prijemne mape za sveučilište kako bi se zainteresirani srednjoškolci mogli bolje pripremit za prijemni ispit.

S početkom u 21h već tradicionalno se održava glazbeni program FUNK daya, a nastupaju bendovi One step away (KC/VŽ), ESTER (KC) i BKD (VŽ), dok se za dobru atmosferu i nakon svirke brine DJ Pišpexxx.

Realizaciju programa sufinancira Grad Koprivnica, a iz Foruma udruga najavljuju kako će se u i ove godine u ljetnim mjesecima u FUNK-u održavati koncerti, radionice, filmske projekcije i drugi programi.