FOTO U Kolodvorskoj ulici u Varaždinu postavljena tabla sa stihovima Balade Petrice Kerempuha

Varaždinske vijesti | 22.5.2018. u 08:51h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Članovi Hrvatsko-njemačkog društva Varaždin su u nedjelju, 20. svibnja, na ideju Predraga Daraboša na adresi Kolodvorska ulica 4 u Varaždinu postavili dvojezičnu ploču s tekstom Miroslava Krleže – Balade Petrice Kerempuha.

Ploču su otkrili predsjednik HNDV Daniel Pantaler i Vesna Petanjek nakon čega su tekst na njemačkom i na hrvatskom jeziku pročitale članice predsjedništva Monika Petrić i Geraldina Cesar, dok se idejni začetnik obratio skupini na lijepom starohrvatskom jeziku.

- Spoštovane i spoštovani! Čast mi je i špas pretcaviti jošče jenu kunst-edukativnu spomen-ploču vu projektu Kajkavska Kolodvorska, projektu šterem je cil vrnuti starega bleščavila i imenitosti negdar najlepšoj vulici varaždinskoj. Skupina samorganzeranih entuzijastof vre je uspela vu pričetnoj nakani. Postavlen je prvi na svetu spomnik - inštalacija Kajkavskem, pa su tu haikui domačih vitiznancof, Kajkavka galerija na vuglu i tak nadalem. Denes smo otkrili ploču s verzušima iz Balade Petrice Kerempuha, po omi Varaždinca Miroslava Krleže vu prepevu jošče jenega domovine sina, Borisa Perića šteremu se zafaljujemo na hasnovitu delu. I na zvršetku zafaljujemo pokrovitelu Hrvatsko-njemačkom društvu Varaždin - rekao je Daraboš tom prilikom okupljenima.

Galerija slika