FOTO Svijet mašte Ane-Marije Kralj na metalu u galeriji Merien King

vv | 18.11.2018. u 16:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Hrabra i inovativna. Takva je Ana-Marija Kralj, Međimurka iz Sv. Martina na Muri, koja je u varaždinskoj Šenoinoj 10A  otvorila galeriju Merien King gdje izlaže svoja djela na – metalu.

Ana-Marija, koja je svoju karijeru započela u modnom svijetu, napravila je pred tri godine nagli zaokret u životu i tekstil zamijenila metalom. Kako kaže, modni svijet ju je ograničavao u kreativnom smislu, a u metalu je pronašla izazov koji ju svaki dan iznova inspirira.

-Budući da je moj tata vlasnik strojobravarskog obrta, metal i znanje o njemu oduvijek su mi bili dostupni. Moje prve slike bile su neka vrsta eksperimentiranja s metalom kao materijalom, dok sam se kasnije počela igrati sa samim bojama i različitim tehnikama nanošenja boje na metal. Upravo taj dinamičan proces kod kojeg je sve u pokretu, od stola koji se okreće, kantica koje vise sa stropa do same mene, najzanimljiviji mi je dio mog stvaranja. To je proces kod kojeg je krajnji proces nepredvidljiv, a rezultat su slike pune dinamičnosti i zanimljivih detalja", rekla je Ana-Marija prilikom otvorenja na koje je popratio kantautor Dodger Artfoola.

U galeriji se, osim slika na aluminiju, inoxu i mesingu, nalaze i dizajnerski stolići koji su bili već zapaženi na ovogodišnjem Design Weeku Zagreb, a odlikuje ih minimalistički stil s daškom luksuza te su posebni po tome što imaju ručno oslikana stakla – svaki stolić je time unikatan.

-U modnim danima najviše sam uživala u crtanju modnih ilustracija koje bih crtala kombiniranim tehnikama, a dorađivala u Photoshopu. To je dio koji sam svakako htjela unijeti u galeriju, jer i danas jako uživam u crtanju istih, veli vlasnica galerije Merien King, koja je otvorena  uto/pet 14-18h, sri/čet/sub 9-13h.

Galerija slika