FOTO Svečanom dodjelom Zlatnih motorki završio 11. Trash film festival

V.V. | 11.9.2016. u 18:06h | Objavljeno u Društvo

Svečanom dodjelom festivalskih nagrada Zlatnih motorki završio je u subotu 11. Trash film festival u Varaždinu.

Glamurozna dodjela Zlatnih motorki održana je u Kinu Galerija, a prisustvovali su joj brojni trasheri iz svih dijelova Hrvatske. Uz članove stručnog žirija, kazališne i televizijske glumce Alena Liverića i Željka Vukmiricu te znanstvenika Tomislava Pletenca, prisutni su bili i kazališni i televizijski glumci Stojan Matavulj i Marinko Prga i brojni drugi.

Ove godine prvi puta u povijesti Trash film festivala dodijeljene su samo četiri Zlatne motorke budući da na festival nije prijavljen ni jedan film koji bi se mogao svrstati u kategoriju borilačkog filma.

Dodijeljene su tako nagrade za akcijski, SF i horor film, a jednu Zlatnu motorku tradicionalno je dodijelila i festivalska publika.

Zlatna motorka za najbolji akcijski film 11. TFF-a dodijeljena je španjolskim filmašima Albertu Rodriguezu i Hectoru Colonu za film "Tenemos visita".

Zlatna motorka za horor film dodijeljena je francuskom filmašu Lionelu Compteu za film "Bunker game".

Nagrada za najbolji SF otišla je također u Francusku, filmašu Marc-Henri Boulieru za film "Juliet".

Festivalska publika najboljim je filmom festivala ocijenila pak španjolski akcijski film "Como yo te amo".

U službenoj konkurenciji festivala prikazan je ukupno 51. film iz 11 zemalja, a ukupno je na festival bilo prijavljeno dvjestotinjak filmova iz svih dijelova svijeta.
Nakon dodjele Zlatnih motorki, na festivalskoj pozornici na Kapucinskom trgu nastupile su koncertne zvijezde ovogodišnjeg festivala, Bijelo Dugme Real Tribute Band iz Beograda.

Označeno u
Galerija slika