FOTO 'Ratni zapisi Mladena Genca' u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

vv / udvrd | 18.11.2017. u 13:23h | Objavljeno u Društvo

U nazočnosti oko 130 učenika i učitelja škole, potom obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnika braniteljskih udruga, grada Ivanca, Policijske postaje Ivanec, župe Ivanec, njezina autora i drugih, u holu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog otvorena je izložba „Ratni fotozapisi Mladena Genca“.

U kulturno-umjetničkog dijelu programa nazočne je izvedbama pjesama V kesni čas, Salve, Regina i Ćaće moj oduševio ivanečki Vokalni ansambl Sakcinski, a impresivne nastupe imali su i učenici škole, koju su za ovu prigodu pripremile njihove učiteljice.

Tako je prikazan Dokumentarni film „Vukovar“, pa odigrana kratka predstava Povratak u Vukovar, te čitani stihovi Stoji grad, Kako se piše pjesma o Domovini i Ne bum ti došel na rođendan.
Po završetku kulturnog dijela, u ime domaćina obratio se Damir Jagić, ravnatelj Osnovne škole Ivana  Kukuljevića Sakcinskog, koji je izrazio zadovoljstvo što je UDVDR Ogranak Ivanec za postav izložbe odabrao upravo osnovnu školu.
Potom je voditeljica programa, Draženka Stančić, kroz kratku biografiju predstavila Mladena Genca, a izložbu je najavio Damir Hrelja, ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu.

U ime organizatora, UDVDR Ogranak Ivanec, okupljene je pozdravio predsjednik Ljudvek Cikač, koji se zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji izložbe, te onima koji su došli na njeno otvaranje.

Na kraju se obratio ivanečki gardonačelnik Milorad Batinić, koji je pohvalio inicijativu i organizaciju izložbe, najavio da će grad Ivanec nastaviti surađivati s udrugom i pomagati u budućim projektima, te izložbu proglasio otvorenom.

Po završetku svečanosti otvaranje, izložbu, na kojoj se mogu vidjeti fotografije s bojišnica istočne i zapadne Slavonije, Banije i hrvatskoga juga, nazočni su razgledavali s velikim su zanimanjem.
Izložba će biti otvorena do 4. prosinca i razgledati je mogu pojedinci i grupe, a u slučaju grupnog dolaska, omogućit će se razgled uz pomoć učenika – vodiča izložbe, članova Povijesnih skupina škole, koje vode učiteljice povijesti Sonja Poljak i Suzana Jagić.

Svečanost otvaranja i postav Izložbe zajednički organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, uz veliku pomoć grada Ivanca, Državnog arhiva u Varaždinu, HVIDRA – e Ivanec, i, posebice, samoga autora, Maldena Genca.

Galerija slika