FOTO: Izložba fotografija u povodu 25. obljetnice VTV-a u LUV-u

N.L./VV | 3.2.2017. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska televizija ove godine obilježava svoj 25. rođendan, što je povod za izložbu fotografija o njezinom radu, koja je otvorena u petak u galeriji Likovnog udruženja Varaždin.

Osnovana na početku Domovinskog rata kao plod ideje i zanosa nekoliko entuzijasta, uz puno je truda, zalaganja i ulaganja vlastitih sredstava opremljena kvalitetnom opremom, kadrovski ekipirana i organizacijski dobro posložena. Posebno je važna bila angažiranost na stvaranju brojnih priloga i dokumentarnih zapisa iz Domovinskog rata, a zahvaljujući resursima VTV Televizije, sačuvan je dobar dio tada nastalih videozapisa koji su danas postali povijesno vrijedni dokumenti tog vremena i dio hrvatske nacionalne baštine.

VTV ima danas najgledaniji program u konkurenciji takozvanih malih televizija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u mnogim je dijelovima dana i tjedna uz bok ili čak i gledanija od pojedinih nacionalnih programa. Kako ja nastao, razvijao se i rastao, može se vidjeti na fotografijama izloženim u galeriji LUV-a smještenoj na drugom katu trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator) gdje se na otvorenju okupio velik broj posjetitelja, a najviše bivših i sadašnjih djelatnika ove televizije na čelu s direktorom Marijanom Varovićem.