FOTO: Na reviji u varaždinskom HNK svoj talenat pokazali brojni pjevački zborovi raznih fakulteta Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na reviji u varaždinskom HNK svoj talenat pokazali brojni pjevački zborovi raznih fakulteta

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.5.2018. u 19:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu jučer je u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta organizacije i informatike Varaždin održana 1. revija zborova Sveučilišta u Zagrebu na kojoj je nastupalo desetak zborova Sveučilišta u Zagrebu.

Inače je još početkom 2016. godine rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras utemeljio sveučilišni program Universitas cantat, odnosno, Sveučilište pjeva te se u okviru tog programa odvijaju razni događaji, a sve s ciljem promicanja muziciranja studenata, ali i njihovih profesora.

Ovo je prvi put da su zborovi nastupali izvan sjedišta Sveučilišta u Zagrebu, i to na incijativu FOI-ja, a uz podršku Sveučilišta u Zagrebu, koji je uz FOI pokrovitelj revije.

Na reviji su nastupili pjevački zborovi fakulteta koji su dio Sveučilišta i to Akademski zbor i orkestar Veterinarskog fakulteta “Ab ovo”, Zbor “z(u)bor Stomatološkog fakulteta, Pjevački zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta “Cantus naturae”, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Akademski pjevački zbor Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Kako je bilo pogledajte u galeriji.