FOTO Na plesnim predstavama Kliker festivala uživalo nekoliko stotina varaždinske djece Foto: Kliker festival

FOTO Na plesnim predstavama Kliker festivala uživalo nekoliko stotina varaždinske djece

Varaždinske vijesti | 9.10.2017. u 10:14h | Objavljeno u Društvo

Kliker festival završio je svoje drugo varaždinsko izdanje subotnjim Plesnim domjenkom u HNK Varaždin na kojem se publika predstave "Superjunaci" zabavljala uz izvođače iz predstave, glazbu i tortu.

Od četvrtka do subote 300-tinjak je varaždinskih mališana pogledalo tri predstave suvremenog plesa kreirane za uzraste već od dvije godine naviše. "Daj mi pokret!", predstava slovenskog Zavoda federacija animirala je školarce koji su se uz izvođače Andreju Podrzavnik i Gregora Kamnikara vrlo brzo opustili i uključili u izvedbu. U nepunih sat vremena, djeca su postali pravi mali izvođači i suvereno plesali foajeom Koncertne dvorane kazališta.

Vrtićki mališani odgledali su u petak dvije izvedbe austrijske predstave "Igre ogledala". Plesači Steffi Jöris i Rino Indiono nasmijavali su publiku plesom i odrazima u nekoliko ogledala na sceni. Izvedba je bila popraćena izvrsnom improvizacijom na violini mlade Jasmine Bojić koja je zamijenila stalnog člana postave Matthiasa Jakisica, odsutnog zbog bolesti.

"Superjunaci" su privukli publiku od dvije do 62 godine. Iako rađena prvenstveno za uzrast djece starije od 10 godina, apsolutno svi u publici su uživali. Odlična ekipa Kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco savršeno koreografiranom i izvedenom predstavom nikog nije ostavila ravnodušnima. "Superjunaci" Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Maja Kovač, Mario Jakšić, Bruno Kontrec i Jurica Marčec nastavili su zabavljati klince i na Plesnom domjenku.

Kliker festival nastavlja svoje putovanje Hrvatskom te će danas otvoriti zagrebačku ediciju varaždinsko-čakovečkom produkcijom "killer in me is the killer in you my love" u ZKM-u. Festival će u Zagrebu trajati sve do 15. listopada, a u međuvremenu će nekoliko predstava i radionica biti održano i u Splitu i Rijeci.

- Kliker festival se pokazao kao vrlo uspješan format brojem publike, ali i reakcijama djece i njihovih pratitelja, bilo da su to odgajatelji, učitelji ili roditelji. Nadamo se da ćemo iduće godine doprijeti do više osnovnih i srednjih škola i na uzajamno veselje omogućiti organizirane posjete školaraca na predstave i radionice. Zahvalni smo našim pokroviteljima i sponzorima bez kojih Kliker festival ne bi bio ovoliko uspješan, ali najviše smo zahvalni našoj odličnoj publici - zaključila je umjetnička direktorica festivala Sanja Tropp Frühwald iz umjetničke organizacije VRUM koja zajedno s Kliker platformom organizira Kliker festival u četiri hrvatska grada.