FOTO: Glazbena čarolija Božićnog koncerta u Knegincu očarala publiku Foto: Općina Gornji Kneginec

FOTO: Glazbena čarolija Božićnog koncerta u Knegincu očarala publiku

Varaždinske vijesti | 28.12.2018. u 09:03h | Objavljeno u Društvo

U školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Kneginec Gornji, 27. prosinca održan je sad već tradicionalni, osmi po redu "Božićni koncert u Knegincu".

- U danu u kojem se rađa Život cijele povijesti i svih vremena, nema mjesta za tugu ili žalost. Svaki je čovjek pozvan na radost, na život. Radost je najljepše dijeliti s ljudima dobre volje, prisjećajući se običaja i dragih nam pjesama. Običaji, baš kao i pjesme su naše povijesno nasljeđe. Dio su našeg identiteta koji u nama obnavljaju temeljne ljudske vrijednosti. Upravo nas oni podsjećaju da je ovo najljepši dio godine, a ovaj božićni koncert bio je jedinstvena prilika da poslušamo majstore na djelu i zapjevamo s njima - istaknuli su iz Općine Gornji Kneginec.

U bogatom božićnom programu nastupili su: Zsa Zsa, Ženski vokalni sastav Kaliope, Ženski vokalni sastav Klapa Lucerne, Ženski vokalni sastav Kneginje, Tamburaški sastav Taliri, Jan Borak, Ana Novotni, Paula Bobek, Daria Ivanjko, Dominik Pofuk, Tena Kramar, djeca Dječjeg vrtića "Bubamara", KUD "Knegingrad", Župni zbor sv. M. Magdalene i Mješoviti pjevački zbor "Tonimir".

- Uz srdačnu zahvalu svim izvođačima i onima koji su pomogli u ostvarenju ove božićne glazbene priče, želimo da putovanje koje zovemo "Nova godina" bude hod mira, veselja i zdravlja - poručili su iz Općine.