"Flekica" Dramske družine KUD-a Marof najbolja predstava županijske smotre kazališnih amatera Foto: Tibor Martan

"Flekica" Dramske družine KUD-a Marof najbolja predstava županijske smotre kazališnih amatera

Varaždinske vijesti | 2.4.2018. u 19:57h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ovogodišnja županijska smotra kazališnih amatera Varaždinske županije održana je u subotu 24. ožujka u Strmcu Podravskom, u općini Petrijanec. Sa svojim dramskim programima, pretežno komedijama, predstavilo se čak 10 dramskih grupa koje većinom djeluju unutar kulturno-umjetničkih društava s područja cijele županije.

Za najbolju predstavu 10. županijske smotre proglašena je drama „Flekica“ u izvođenju Dramske družine KUD-a „Marof“. Autor teksta je Tibor Martan koji je ujedno i redatelj predstave. Kao pobjednik, ova predstava će predstavljati Varaždinsku županiju na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji će se održati 12. svibnja u Pazinu.

Predstava „Flekica“ nastala je na temelju usmene predaje Ane Stepančec iz Madžareva. Prati sudbinu Urše, mlade seoske snahe, koja zbog madeža na svome licu privlači pažnju svoje obitelji, seoske zajednice ali i predstavnika lokalnog plemstva. Upravo zbog interesa plemstva Urša doživljava tragičnu sudbinu koja je u potpunosti slama te si pokušava oduzeti i život.

Sjajnim ulogama u ovoj tragičnoj drami predstavile su se Dijana Bartolec Koprek kao Urša/Flekica, Marijana Krajina kao Zefa, Jelena Neuberg kao Žuža, Robert Degač kao Vilko, Lucija Koprek kao Vikta te Dubravka Baneković kao grofica Otilija. Program je, kao povjerenik i selektor ispred Hrvatskog sabora kulture, pratio kazališni kritičar Igor Ružić iz Zagreba.

kud_marof_petrijanec_2018-smotra_amatera_2.JPG

kud_marof_petrijanec_2018-smotra_amatera_3.JPG