Film kod Zrinskih - kino za mlade na otvorenom u Čakovcu

| 30.5.2017. u 15:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga Zora u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec, u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" te u povodu "Dana grada Čakovca" organizira 31. svibnja tematske filmske projekcije za mlade na otvorenom - "Film kod Zrinskih".

Od 20.50 h u prostoru prije ulaza u Stari grad, uz spomenik „Oproštaj“, održat će se dvije edukativne filmske projekcije:

Animirani film o ljudskim pravima "16 glava za ljudska prava" – 20.50 h (5 min),

dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" – 21.00 h (137 min).

16 glava za ljudska prava-16 minds for human rights animirani je film nastao 2015. u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava". Nakon radionica o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu koje je provela udruga Zora, animirani film kreiralo je 16 učenika/ca iz svih srednjih škola grada Čakovca uz mentorstvo Škole animiranog filma (ŠAF). Prikazali su različite scene kršenja ljudskih prava s kojima se svakodnevno susrećemo, a možda ih niti ne primjećujemo, poput prava na obrazovanje, na život bez nasilja, na slobodu izražavanja, vjeroispovijesti i slično.

Za dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" vjeruju da će biti zanimljiv svim generacijama kroz lepezu intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Nakon odgledanih filmova, u Centru za kulturu udruga Zora će ih analizirati 5. lipnja zajedno s mladima, čime se doprinosi razvijanju dijaloga i kritičkog razmišljanja među mladima, koje je temelj aktivnog građanstva.

Iako će stolice biti postavljene, pozivaju mlade da ponesu dekice. Vidimo se!

Filmska projekcija na otvorenom bit će organizirana unutar projekta „Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu“. Navedeni projekt provodi Udruga Zora kao nositeljica s partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i programom Kino za mlade te suradnicima svih srednjih škola iz Međimurske županije. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Čakovec.