F. Gregurić u Varaždinu: Tuđman je mogao razgovarati i sa crnim đavolom

VV | 6.1.2018. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Nova knjiga dr. Franje Gregurića, “Vlada demokratskog jedinstva - Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj”, predstavljena je nedavno u palači Herzer pred brojnim posjetiteljima. Franjo Gregurić je već objavio jednu knjigu o toj vladi u kojoj je kroničarski, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec bilježio događaje. Na čak 685 stranica objavio je niz dokumenata koji svjedoče o tim presudnim danima. U novoj knjizi Gregurić sada opisuje i pozadinu događaja, daje atmosferu i iznosi osobne političke ocjene. Svoja svjedočenja u knjizi iznose i dr. Mate Granić, dr. Zdravko Tomac, dr. Jurica Pavelić, Gordan Radin, general Antun Tus, Marin Vidić Bili, Zoran Šangut, Vesna Bosanac, Branko Borković Mladi Jastreb, Branko Salaj, Danijel Rehak, dr. Slaven Letica, Mladen Vedriš, Boris Gregurić…

Zagrlio stranke

U Varaždinu su knjigu predstavili doktor Ante Žužul, Mladen Vedriš, Stjepan Adanić, Branko Borković Jastreb i Franjo Gregurić.
– Štošta se dogodilo u vrijeme Vlade demokratskog jedinstva. Ona se dogodila kada se zbrojila nacionalna pamet, kada su se zbrojile povijesne okolnosti... Moramo znati što se događalo kroz tu silnu i tešku povijest, koju sada možemo samo opisati u knjigama. Od Bosne, Dalmacije, Hercegovine, Like, Zagreba i Hrvatskog Zagorja sve do Beča ispod svakog kamena grob je nekog Hrvata koji je pao braneći kršćansku Europu.

 

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti