Dašak Varaždinskih baroknih večeri i u Remetincu uz nastup ansambla Marqiuse Foto: Turistička zajednica Grada Novog Marofa

Dašak Varaždinskih baroknih večeri i u Remetincu uz nastup ansambla Marqiuse

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.9.2017. u 09:35h | Objavljeno u Društvo

U suradnji s Koncertnim uredom Varaždin opet će se dio programa Varaždinskih baroknih večeri održati u Remetincu u Crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice sv. krunice. Tim povodom održat će se u subotu, 23. rujna u 19 sati, koncert uz baroknu kavu na kojem će nastupati ansambl Marqiuse.

Naime, ansambl Marquise na jedinstveni način prezentira ranu glazbu – u kostimima. Do sada su izveli preko 200 koncerata, uglavnom u dvorcima i palačama diljem Europe.

Na njihovim koncertima možete čuti virtuozne i lirske arije i duete za dva soprana koje prate instrumenti tipični za to razdoblje, kao i instrumentalne izvedbe solo glazbenika i trija.

Harmonijska kombinacija muškog soprana i koloraturnog soprana daju posebno rafiniran zvuk. Koncerti dočaravaju atmosferu 17. i 18. stoljeća prigodnim kostimima, scenom, glumom i pričom, čime nadopunjuju i dodaju dramatičan element glazbenom iskustvu.

Ulaz na ovaj jedinstveni kulturni događaj je besplatan.