CZK Čakovec: Nova sezona tribine Čakovec četvrtkom, Blue Moon i bogat filmski program Foto: CZK Čakovec

CZK Čakovec: Nova sezona tribine Čakovec četvrtkom, Blue Moon i bogat filmski program

Varaždinske vijesti | 26.1.2019. u 19:08h | Objavljeno u Društvo

Program Centra za kulturu Čakovec i u narednom razdoblju donosi brojne sadržaje, od kojih izdvajamo Tribinu Čakovec četvrtkom, čija nova sezona počinje 7. veljače predstvom Blue moon Satiričkog kazališta Kerempuh, dok će se u sklopu filmskog programa 1. veljače održati Kino za mlade, a 3. veljače Dječja filmska tribina nedjeljom.

Tribina Čakovec četvrtkom – početak sezone
7. veljače 2019. u 20:00 sati, SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH, Damir Karakaš, BLUE MOON

Blue Moon, roman uspješnog, nagrađivanog i u hrvatskim kazalištima sve češće izvođenog pisca Damira Karakaša, zaživio je na sceni u režiji dokazanog redatelja Borisa Liješevića koji prvi put surađuje sa Satiričkim kazalištem Kerempuh. Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s čitateljem odnosno gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovno bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.

FILMSKI PROGRAM

KINO ZA MLADE - petak, 1. veljače 2019. u 18:00 sati
BOHEMIAN RHAPSODY, SAD, 2018.
Uvod: Josipa Mijulkova, mag. psihologije
BOHEMIAN RHAPSODY je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju - čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena. BOHEMIAN RHAPSODY je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi. Film je slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.
Teme za razgovor: Queen, rock band, homoseksualizam, stereotipi, odnosi među ljudima, prijateljstvo
Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, psihologija, sociologija, glazbena kultura

Redovni filmski program

31. siječnja – 5. veljače - ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija, Hrvatska / 2019.
Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No, dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Na Balkanu svaka generacija ima svoje razloge za odlazak. Ovo je priča o generaciji koja živi prijelaz iz socijalizma u kapitalizam. Tko je bolje odabrao?

31. siječnja – 5. veljače, ČOVJEK IZ SJENE, Vice, biografija, drama, SAD / 2019.
Adam McKay, dobitnik nagrade Oscar za film Oklada stoljeća donosi biografsku priču o bivšem potpredsjedniku SAD-a, Dicku Cheneyju, kojeg će utjeloviti dobitnik nagrade Oscar - Christian Bale. Film prati priču o Dicku Cheneyju – washingtonskom birokratu koji je potiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu i potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha.

2. - 16. veljače, KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3, How to Train Your Dragon: The Hidden World, animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik, SAD / 2019.
Studio DreamWorks Animation donosi nam novu iznenađujuću priču o odrastanju i  hrabrosti. Sve je počelo kao nevjerojatno prijateljstvo između adolescentnog Vikinga i strašnog zmaja, a razvilo se u epsku životnu avanturu. Dobrodošli u najzabavnije poglavlje jedne od najdražih animiranih franšiza u povijesti filma: Kako izdresirati zmaja: skriveni svijet.

Program iz dana u dan - veljača:

petak 1.2.
18.00 KINO ZA MLADE - BOHEMIAN RHAPSODY, biografski film/SAD/2018., Režija: Bryan Singer  
20.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija/Hrvatska / 2019., Režija: Eduard Galić, Uloge: Karlo Mrkša, Marko Petrić, Vini Jurčić, Elizabeta Brodić

subota 2.2.
16.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3, How to Train Your Dragon: The Hidden World, animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD / 2019., Režija: Dean DeBlois, Uloge/Glasovi: Mia Krajcar, Frano Mašković, Kristijan Potočki, Ozren Grabarić, Goran Grgić
18.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija/Hrvatska/2019.
20.00 ČOVJEK IZ SJENE, Vice, biografska drama/SAD/2019., Režija: Adam McKay, Uloge: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell

nedjelja 3.2.
16.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3, animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD / 2019.
18.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija/Hrvatska /2019.
20.00 ČOVJEK IZ SJENE, biografska drama/SAD/2019.

ponedjeljak 4.2.
18.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3, animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD / 2019.
20.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija/Hrvatska /2019.

utorak 5.2.
18.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, komedija/Hrvatska /2019.
20.00 ČOVJEK IZ SJENE, biografska drama/SAD/2019.

srijeda 6.2.
nema programa u dvorani CZK

četvrtak 7.2.
20.00 Tribina ČČ – otvorenje sezone, Satiričko kazalište Kerempuh, BLUE MOON, Redatelj: Boris Liješević, Igraju: Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Mirela Videk Hranjec, Jerko Marčić, Branka Trlin i dr.

UPIS PRETPLATE
Tribina ČČ – proljeće 2019.  - 7. veljače – 9. svibnja 2019.
Program:
U pretplatu je uključeno 14 programa, od čega 6 kazališnih predstava, 4 koncerta i 4 filma.
Uvjeti:
Cijena pretplate (14 programa) s uključenim popustom - 620,00 kuna
Za učenike, studente i umirovljenike - 520,00 kuna
Pogodnosti:
• Stalno mjesto u dvorani po vašem izboru
• Redovito informiranje o svim programima Centra za kulturu Čakovec preko mjesečnika Cooltura
• Plaćanje u dvije rate (prva kod upisa pretplate, druga do 9. svibnja 2019.) u službi računovodstva ili na blagajni Centra
• Popust 20%

Sve informacije o pretplati možete dobiti u na blagajni 040 323 100 (Gordana Lakić) ili u propagandnoj službi Centra za kulturu Čakovec, Trg Republike 3, te. 040 311 488 (Vesna Makovec, Ljiljana Mučić).

Sve o programima na: www.czk-cakovec.hr ili na Facebook stranici.