Članovi dječjeg tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture nastupili u Lisinskom Foto: CTK Varaždin

Članovi dječjeg tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture nastupili u Lisinskom

Varaždinske vijesti | 24.10.2017. u 19:59h | Objavljeno u Društvo

Povodom završnice 40. smotre folklornih amatera grada Zagreba – ZAFAZ, 22. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupilo je 14 najboljih folklornih ansambala i dječjih folklornih skupina.

Na poziv voditeljice dječje folklorne skupine Etnoteka Zagreb Ive Cvetko nastupili su članovi dječjeg tamburaškog orkestra CTK Varaždin pod vodstvom legende varaždinske tamburaške glazbe Dragutina Korena. Izveli su koreografiju "Igrajmo se lončića" po kojoj je Ivi Cvetko pripala nagrada za najuspješniju novu folklornu koreografiju za djecu. Na koncertu je nastupilo sedamnaest malih tamburaša CTK-a, kojima je to bio prvi te isto tako nadasve uspješan nastup u najpoznatijoj koncertnoj dvorani u Hrvatskoj.

Iz CTK-a Varaždin pozivaju djecu i mlade da se priključe radu Centra tradicijske kulture Varaždin svakog radnog dana od 18 sati u Zagrebačkoj ulici 94. Dodatne informacije dostupne su na email adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: 098 446 898.