Čakovečka udruga Mlada pera traži donacije za izdavanje knjige s radovima osnovnoškolaca

VV | 14.2.2018. u 15:32h | Objavljeno u Društvo

Udruga Mlada pera 1. listopada prošle godine raspisala je literarni natječaj za sve osnovnoškolce u RH i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. Tema natječaja je široka paleta različitosti, a djeca su je zaista maksimalno iskoristila: dotaknula su se različitosti po vjeri, rasi, fizičkim karakteristikama, sjetila se Down sindroma, autizma, albinizma, djece rastavljenih roditelja, oboljele od raka, ali i opisala razliku između vilice i žlice, višnje i trešnje, napisala pravu studiju o razlici između crne i bijele čokolade, objasnila zašto nam trebaju upravo četiri godišnja doba i zašto žabe vole tortu od muha, djevojčice su objasnile dječacima da plava nije samo njihova boja, otkrivena je tajna iskrenog prijateljstva, putovali smo u Rusiju, Barcelonu, Iran, Slovačku, Afriku, svemir, saznali i tople i tužne obiteljske priče, naučili vrste peciva, dobili i neke recepte za dobar kolač prijateljstva, analize književnih djela, a sve su to ukomponirali u stihove, prozu, intervjue, slikovnice…

Rezultat natječaja bit će knjiga s prekrasnim i dirljivim pričama, napisanih pravim književno-umjetničkim stilom punim emocija, subjektivnosti i bogatim izražajnim sredstvima. Može se primijetiti izuzetno dobro korištenje pripovjednih tehnika kao što su monolog, dijalog i autorovi komentari, a pohvaljujemo i korištenje autoreferencijalnosti. Na sadržajnoj razini teme su zanimljivo i originalno obrađene, kompozicijski modeli dosljedno provedeni, sve pravopisno i gramatički točno napisano.

- Svi mladi autori i sve školske knjižnice će dobiti svoj primjerak knjige sa svim pristiglim radovima na natječaj. Zato trebamo vašu pomoć, da osiguramo potrebna sredstva koja još nedostaju za izdavanje te knjige. Nakon što su se mladi autori mučili tri mjeseca da napišu svoje radove, htjeli bi da u ožujku možemo dati plod njihovog truda, knjigu Različitost u njihove ruke - zaslužili su! - pozvali su.

Donacije možete izvršiti na linku crowdfunding kampanje.

Označeno u