BLITZ INTERVJU Tena Rak: Prijavite se na Imagine festival, jer pobjednike čekaju međunarodni koncerti

| 12.11.2017. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

Ove se jeseni, točnije 25. studenog, već petu godinu zaredom u Varaždinu održava Imagine Croatia festival, natjecanje za mlade glazbenice i glazbenike u organizaciji Glazbene mladeži Varaždin, članice Hrvatske glazbene mladeži.

O tome kakvo je to natjecanje i čemu služi, porazgovarali smo s Tenom Rak, volonterkom Glazbene mladeži, zaduženoj za program alternativne glazbe. Kako je Imagine Croatia na državnoj razini u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, regionalne predselekcije organiziraju lokalne glazbene mladeži te je tu zadaću s veseljem preuzela od onih koji su to do sada radili već nekoliko godina.

Zašto bi se bendovi trebali prijaviti?

Mladi bendovi, ali i samostalni izvođači prijavom na Imagine imaju izravnu priliku predstaviti svoj autorski rad, bez obzira na glazbeni stil, žanr ili vještine. Važne su kreativnost, ambicija i prije svega hrabrost jer predstaviti svoju glazbu pred publikom nije uvijek lako. Zbog toga je natjecateljima osigurana potpora organizatora, ugodna atmosfera Caffe bara Elephant, dobra promocija u vidu davanja intervjua i fotografiranja te simpatičan žiri i varaždinska publika željna nečega novog.

Što je s pobjednicima?

Nakon predstavljanja u Varaždinu pobjednici će sudjelovati na finalu u zagrebačkom klubu SAX početkom prosinca s natjecateljima iz ostatka Hrvatske, a pobjednici finala će se zatim predstaviti i izvan granica na Imagine Festival International Finals, koji inače organizira Jeunesses Musicales International i to svake godine u drugoj državi u svijetu. Upravo je natjecanje s izvođačima iz cijeloga svijeta u jednoj od zemalja članica (ove godine je to recimo Nizozemska) neki oblik nagrade za pobjednike u Hrvatskoj. Osim što će imati priliku doživjeti međunarodnu razmjenu, do sada je praksa glavnih organizatora u Hrvatskoj bila izvođačima osigurati i ponešto od glazbene opreme i daljnju promociju.

Tko sve može sudjelovati?

Sudjelovati mogu mlade glazbenice i glazbenici s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-Križevačke županije koji su stariji od 13 i mlađi od 22 godine. Ograničenja u broju članova, odabiru instrumenata, žanrovima i stilu nema. Također pozivamo i one koji žele sudjelovati u samoj organizaciji festivala kao volonteri da se jave na našu e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili porukom putem društvene mreže.

Kako se prijaviti?

Prijavu je moguće pronaći na facebook događaju Imagine Croatia festival u Varaždinu u opisu te također na Facebook stranici Glazbene mladeži Varaždin. Prijavnica je online formata, a traže se podaci o izvođaču, tehničke potrebe za samu izvedbu te audio zapis bilo kakve kvalitete i fotografija.

Gdje se i kada održava natjecanje?

Ovo cjelovečernje događanje zakazano je za subotu 25. studenog u 20 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu, a osim natjecateljskog dijela biti će tu i revijalni bend i after party do dugo u noć!

Označeno u