Atletska staza na stadionu Sloboda pretrpjela je oštećenja na mjestima gdje je bila sanirana Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Huliganizam u Graberju i na stadionu Sloboda

| 6.10.2016. u 14:20h | Objavljeno u Sport

Iz varaždinske Zajednice sportskih udruga Grada danas su poslali priopćenje u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo ponašanjem neodgopvornih pojedinaca, koji su ukrali novopostavljenu mrežu s rukometnog gola s asfaltiranog  igrališta kod Graberja dok je netko namjerno uništio dio novoobnovljene atletske staze na stadionu „Sloboda“.

U priopćenju se navodi da je Zajednica sportskih udruga u posljednjih nekoliko godina uložila je značajna sredstva, ali i trud, kako bi sportski tereni ili pak zelene površine u okolici sportskih objekata bili potpuno uređeni i na usluzi, kako varaždinskim sportašima, tako i brojnim građanima-rekreativcima.

Spomenimo samo uređenje igrališta „Srednjoškolac“ ili pak Stadiona „Sloboda“ gdje je u nekoliko navrata uređivana atletska staza, koju odlukom Zajednice, u određenim terminima mogu koristiti građani-rekreativci. Također, uređen je i travnati nogometni teren kraj sportske dvorane u Graberju, a postavljene su i nove zaštitne mreže te mreže na golovima na vanjskom rukometnom terenu.

- Sve ove aktivnosti napravljene su kako bi naši sportaši i građani mogli koristiti terene koji su u potpunosti uređeni i opremljeni. Također, neke od sportskih objekata, poput Stadiona „Sloboda“, otvorili smo za naše rekreativce jer nam je cilj da se što više Varaždinaca bavi rekreacijom i sportom, odnosno zdravim načinom života - rekao je predsjednik Zajednice Alen Runac.

Stoga je upravo neshvatljivo da netko iz čiste objesti i bez apsolutno ikakvog povoda, namjerno ide nanositi štetu. A upravo to se dogodilo budući je netko ukrao novopostavljenu mrežu sa rukometnog gola kod Graberja dok je netko namjerno uništio dio novoobnovljene staze na Stadionu „Sloboda“.

- Uz mnoge epitete koje grad Varaždin ima, jedan je zasigurno i taj da je grad Varaždin uvijek bio grad sporta, odličnih sportaša, a sportaši se uvijek vode fair-playom. Ovo što se dogodilo nije ni blizu toga već se radi o jednoj zločestoj namjeri i nekorektnom potezu. Ne samo prema Zajednici i njenim djelatnicima, već prema svim građanima Varaždina, a posebice sportašima, rekreativcima i mladima koji koriste sportske terene. Apeliram na one koji su odgovorni za spomenuta nedjela neka drugi puta dobro razmisle jer te sportske terene zasigurno su nekada i oni koristili ili netko od njihovih prijatelja ili njima najbližih. To nije Varaždin i pravi Varaždinci se tako ne ponašaju – poručio je predsjednik Zajednice, Alen Runac, a navodi se u priopćenju.

Naša novinarsko - reporterska ekipa obišla je danas, u pratnji služenih osoba iz Zajednice, atletsku stazu na stadionu Sloboda i fotografirala nastala oštećenja, koja, s obzurom na tragove, možda i nisu nastala namjerno, već slučajno i to od strane korisnika objekta, sportaša ili rekreativaca koji na tim tereima treniraju. U težinu oštećenja uvjerite se sami uz pomoć fotografija.

Galerija slika