Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije okupila 500-tinjak djece Foto: Varaždinska županija

Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije okupila 500-tinjak djece

Varaždinske vijesti | 3.4.2019. u 17:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu otvorena je 21. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije na kojoj svoje pjevačke talente i svoja pjevačka umijeća pokazuju zborovi iz škola naše županije.

Organizatori smotre su Glazbena škola u Varaždinu i Varaždinska županija pa je tako čast da otvori smotru dobio zamjenik župana Tomislav Paljak, a otvorenju su prisustvovali i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu prof. Davor Matačić te tajnik natjecanja prof. Stjepan Levanić. Naravno, bilo je tu i mnogo glazbenih pedagoga i nastavnika glazbene kulture.

Zamjenik župana Paljak pohvalio je trud i angažman mentora  te je naglasio kako tradicija glazbenog stvaralaštva u Varaždinu ne jenjava i pokazuje svoju pravu jezgru koja je oduvijek crpila vrhunske glazbene virtuoze na ovim prostorima.

- Ove godine na smotri sudjeluje 500-tinjak djece, a ono što je jako važno, ova svečanost je okupila najveći broj zborova u natjecateljskom djelu, što znači dodatan iskorak u pripremi za ovo natjecanje. Ponosni smo na našu Glazbenu školu i sve ono što je ona kroz povijest činila. Varaždinska županija pomaže čitavim nizom sustavnih uključivanja u razvoj glazbe i kulture. Na tim osnovama trebamo graditi dalje i onima koji žele sebe izraziti kroz kulturu to i omogućiti u svim mogućim sferama – rekao je zamjenik župana dok je tajnik natjecanja prof. Levanić naglasio kako se ovom smotrom potiče glazbeno stvaralaštvo djece i mladeži Varaždinske županije te se njeguje glazbena kultura.

Svečanosti su prisustvovali zbor iz OŠ Šemovec, OŠ Ludbreg, OŠ Novi Marof, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Ante Starčević Lepoglava, OŠ Sveta Uršula, OŠ Visoko, OŠ Trnovec, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Gustav Krklec Maruševec te SŠ Ivanec.

030419_21_smotra_glazbenopg_stvaralastva_1.JPG

030419_21_smotra_glazbenog_stvaralastva_3.JPG

030419_21_smotra_glazbenog_stvaralastva_2.JPG