12.Trash film festival: Danas slijedi svečana dodjela "Zlatnih motorki"

N.P./VV | 9.9.2017. u 17:17h | Objavljeno u Društvo

Nakon jučerašnje premijere prve varaždinske meksičke sapunice “Consuelo” na 12. Trash film festivalu, danas slijedi još zabavniji i luđi program.

Danas, koji je ujedno i posljednji dan festivala, od 17 do 19 sati u Kinu Gaj možete pogledati i posljednje blokove filmova iz službene konkurencije festivala, a u 19 sati i 30 minuta u Kinu Gaj će biti održana i spektakularna svečana dodjela festivalskih nagrada “Zlatnih motorki” najboljim filmovima ovogodišnjeg festivala.

Četiri “Zlatne motorke” u kategorijama borilačkog, akcijskog, znanstveno-fantastičnog i horor filma dodijelit će stručni žiri u kojem su filmski entuzijast Boris Prole, voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec i legendarni rocker Bruno Langer, a jedna “Zlatna motorka” bit će dodijeljena najboljem filmu po ocjeni festivalske publike. Tihomir Galevski iz Udruge Trash rekao nam je da pripremaju još jednu spektakularnu dodjelu Zlatnih motorki.
- Mislim da ne moramo više objašnjavati da su dodjele Zlatnih motorki spektakli u rangu dodjele Oscara i Zlatnih Globusa. U to su se posjetitelji festivala mogli uvjeriti svih prethodnih godina. Mogu reći samo da večeras pripremamo spektakl s kojim ćemo otići još korak dalje i koji će nadmašiti spektakle svih prethodnih spektakularnih dodjela - naglasio je Galevski koji nije želio otkrivati detalje večerašnje dodjele.

Otkrio je tek da će posjetitelji, između ostalog, moći vidjeti isječke iz najnovijeg trash blockbustera Udruge Trash koji je ove godine, u skladu s temom festivala, posvećen superjunacima.
- Glavne protagoniste filma, Trashmana, Demižon Boya, Disco Ninju i Elenu ste već imali prilike upoznati na Svečanom otvaranju festivala, a ja mogu dodati samo da ćete u sklopu isječaka moći vidjeti kako je protekla njihova borba protiv zlog vanzemaljca Mir- Ek-a - istaknuo je Galevski.
Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, program se nastavlja u varaždinskom kazalištu gdje će u 20 sati na Podrumskoj sceni Rogoz biti izvedena predstava Krokodili autora Vladimira Arsenijevića u režiji Darija Krešića a glavne uloge tumače Marinko Prga, Ljiljana Bogojević, Igor Skvarica i Katarina Arbanas.

Na festivalskoj pozornici na Kapucinskom trgu u 21 sat nastupit će festivalski bend The Fakin Lajsne koji su ove godine, uz standardni repertoar hard rock, rock’n’roll, blues i soul hitova iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, u skladu s temom festivala pripremili i set obrada najvećih hitova iz filmova o superjunacima.

Oko 22.30 h slijeda još jedan nastup benda Gift iz Novog Sada koji će večeras izvoditi najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode.

After party održat će se u Caffe baru Elephant kojeg pripremaju dvojica varaždinskih glazbenih entuzijasta koji se kriju iza imena Fankotoner. Fankotoneri već dvije godine zabavljaju ljubitelje glazbe i plesa svojim izborom plesne glazbe s vinila.

Označeno u