Zatvara se cafe bar Ritz, Gastrocomu otkazan najam prostora, koji ide - Aquacityju!?

vv | 21.2.2019. u 06:29h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je svojedobno zatvoren Aquamarin, još jedan zakupac morat će napustiti gradski prostor u središtu Varaždina. Zatvara se, naime, cafe bar Ritz, koji se nalazi na središnjem varaždinskom trgu, točnije u prizemlju istoimene kuće, koja je jedna od najstarije očuvanih građanskih kuća u Varaždinu.

Do kraja mjeseca prostor, koji ima očuvan kameni ulazni portal s uklesanim monogramom I.A. – Andreasa Italusa de Argenta, varaždinskog zlatara iz XVI. stoljeća, i godinom 1540., morat će nakon 25 godina zakupa napustiti Gastrocom, najveće ugostiteljsko poduzeće,  koje u Varaždinu ima hotel, pansion, restorane i kafiće.

Posljedica je to odluke gradonačelnika Ivana Čehoka, a kao mogući novi zakupac spominjala su se razna imena, no prostor u kojem je prije stotinjak godina kavanu imao gospodin Ritz, trebao bi uskoro pripasti gradskom poduzeću Aquacity, i to mimo natječaja, dok će se danas u 12 sati održati javno nadmetanje za prostor susjedne slastičarnice, koji ima 60 kvadrata u prizemlju i 68 na prvom katu.

Time bi se neminovno trebali povećati prihodi gradskoj tvrtki, koja se pokušava baviti ugostiteljstvom na „varaždinskom moru“, ali će sigurno pasti Gastrocomu, koji je zbog ranijih odluka gradske vlasti već smanjio broj zaposlenih.

Zašto se to čini, i još bez natječaja, upitao je vijećnik Neven Bosilj (SDP) na aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća, kojeg je zanimalo i treba li Grad Varaždin uistinu razvijati vlastitu ugostiteljsku djelatnost.  Na to, kao i ostala pitanja, Čehok je najavio pismeni odgovor, a možda će ga dati i na današnjem javnom kolegiju gradonačelnika.