Za Dan žena poklonile si poduzeće i otvorile zalogajnicu Elektra

vv | 8.3.2019. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

Za sestre Magdalenu Cikač i Valentinu Krpeta, rođene Novotny, ovaj će Dan žena zacijelo ostati u posebnom pamćenju.  Naime, upravo su danas obavile zadnje pripreme za početak rada zalogajnice Elektra, koja se otvara u sklopu MA-VA,  pouzeća osnovanog nakon vrijednog radnog iskustva kod drugih poslodavaca, među kojima su i neka od najpoznatijih ugostiteljskih poduzeća iz Varaždinske županije, odnosno sjeverozapadne Hrvatske.

-Bilo nam je svugdje lijepo, ali radilo se subotama i nedjeljama. Kako smo htjele više vremena za obitelj, ali i svoje hobije, jedini put bilo je vlastito poduzeće. A za zalogajnicu smo se odlučile iz ljubavi prema hrani i kulinarstvu, objašnjava Magdalena, koja voli konje i lov, dok Valentina uživa u uređenju okoliša, za što je svojedobno dobila i priznanje.

Upravo zbog želje da u prvom redu postanu gospodarice svog vremena, odlučile su se za otvoriti zalogajnicu sa specifičnim radnim vremenom. Naime,  radno joj je vrijeme od ponedjeljka do petka, i to od 6 do 14 sati.

-Ovakvo radno vrijeme posljedice je djelom i toga što se zalogajnica nalazi na zadnjem, četvrtom katu varaždinske Elektre, dok kojeg se može doći i dizalom. No, zalogajnica je otvorena za sve, ukazuje Valentina, napominjući da zalogajnica ima 80-ak mjesta u jedinstvenom ambijentu,  u što će se moći uvjeriti od ponedjeljka, 11. ožujka.

zalogajnica_elektra_sendvic.jpg

Već iz radnog vremena zalogajnice može se naslutiti da su temelj njezine ponude gableci, koji se mogu dobiti po pristupačnim cijenama, ali nude se i druga jela.

-Iz jutarnje ponude izdvojile bih naše Električne klipiče“, a kao glavna jela imat ćemo razna variva, gulaši, pečenja i tome slično. Bit će tu i sendviča od pečene piletine i svinjetine, zatim kolača kao što su domaći štrukli te slastica, poput Elektrine slatke kremice.  Što sve nudimo, moći će se vidjeti na našim tjednim jelovnicima, koji će sadržavati dnevna i svakodnevna jela,  među kojima će biti i vegetarijanska,  vele sestre, naglašavajući da će se jela spravljati od namirnica obližnjih OPG-ova, kao i mesnice Novotny.

tjedni.jpg