Varaždinsko bučino ulje, med, žitarice i cvijeće na Danu hrvatskih tržnica u Zagrebu

V.V. | 27.9.2017. u 14:35h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinsko bučino ulje, med, medenjaci, žitarice i cvijeće predstavljat će našu županiju na Trgu bana Jelačića, u subotu, 30. rujna.

U organizaciji Udruge hrvatskih tržnica, na središnjem zagrebačkom trgu, u subotu, 30. rujna održava se 6. Dan hrvatskih tržnica. Ove godine sajam će doživjeti retro izdanje, pa će izlagači nuditi robu na drvenim klupama odjeveni u narodne nošnje, kako bi se što bolje dočarala atmosfera tržnice s početka 20. stoljeća.

Predstavnici varaždinskog placa su Svjećarsko medičarski obrt Slavica, OPG Presečki Zdravko, OPG Danijel Kotiščak i OPG Šimak Branko, koji će posjetiteljima nuditi tradicionalne proizvode varaždinskoga kraja: bučino ulje, med i medenjake, proizvode od heljde i kukuruznog brašna te rezano cvijeće.

Na događaju će se ponudom domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, predstaviti tržnice iz cijele zemlje. Raznoliko voće i povrće, sir, suhomesnate delicije, maslinovo ulje, domaća vina i likere, nudit će čak sedamdeset izlagača. Događaj će biti zanimljiv ne samo ljubiteljima domaćih proizvoda, već će privući i one koji vole retro iskustva, jer na Jelačić placu ove će subote sve biti jednako kao u prvoj dekadi 20. stoljeća.

6. Dan hrvatskih tržnica održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Kolinde Grabar – Kitarović, što potvrđuje značaj i važnost događaja za domaće gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.