Varaždinac Nino Dušak osmislio jedinstveni bicikl koji će se izrađivati u Varaždinu

| 20.3.2017. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinac Nino Dušak (37) iskoristio je svoje znanje iz CAD programiranja i ljubav prema biciklizmu, konkretno disciplini biciklistički spust (downhill), kako bi osmislio jedinstveni model okvira bicikla.

Model je napravio kao računalnu simulaciju, a zatim je projekt pod nazivom HardCore Industry prijavio na natječaj “Pokreni nešto svoje“ gdje je prepoznat kao jedan od šest najboljih među 432 prijavljena projekta te je dobio financijsku potporu od 80 tisuća kuna.

Pomiče granice

Projekt “Pokreni nešto svoje” je novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima namijenjen poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima koji je pokrenula ACT Grupa uz financijsku podršku tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

- Izuzetno me veseli da je taj moj projekt jedan od onih koji su “isplivali” na ovom natječaju i moram reći da mi je kod prijave projekta veliku podršku pružio Tehnološki park - kazao nam je Nino Dušak koji sada kreće u izradu prototipa okvira koji je osmislio.

we make

- Radi se o okviru napravljenom od karbona i titana koji konstruiranom prvenstveno za biciklistički spust (downhill), a u biciklističku industriju unosi naprednu tehnologiju iz zrakoplovstva i brodogradnje. Korištenjem novih materijala i inovacija bit će konstruiran i izrađen tehnički napredan proizvod koji će zasigurno utjecati na pomicanje granica u natjecanjima u ovoj zahtjevnoj sportskoj disciplini te podići sigurnost korisnika u prometu - kazao nam je Nino Dušak.

Pojasnio je kako je preciznom računicom kinematike ovjesa u kombinaciji s inovativnim rješenjima i geometrijom okvira u potpunosti uklonjen negativan odaziv ovjesa na amortizer i pedale, a prednji, upravljački dio postao je mirniji, stabilniji i upravljiviji za svakog korisnika.

Više o zanimljivom, u potpunosti "made in Varaždin" biciklu čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u