Varaždin dobio prvi medomat u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 3.10.2018. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu, U Jalkovečkoj ulici 73, gdje se već godinama na kućnom pragu prodaju pčelinji proizvodi Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Dragan Gradečak, pušten je u pogon medomat - automat za prodaju meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Ovo je prvi slučaj automatizirane prodaje pčelinjih proizvoda u Hrvatskoj.

OPG Gradečak svoj slatki asortiman nudi već godinama, a u ovoj su godini njihovi proizvodni kapaciteti znatno povećani kako uspješnim korištenjem sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, putem mjere 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, tako i ulaganjem vlastitih sredstava.

- Iznimno nam je zadovoljstvo svim našim vjernim kupcima i dragim posjetiteljima, predstaviti prvi medomat u Hrvatskoj. U njemu će biti dostupni pčelinji proizvodi isključivo iz vlastite proizvodnje. Na automatizaciju prodaje odlučili smo se kako bismo osigurali stalnu dostupnost visokokvalitetnih pčelinjih proizvoda našim kupcima. Naime, svjesni činjenice da zbog sve opsežnijih proizvodnih potreba na pčelinjacima, nismo u mogućnosti osigurati stalnu prisutnost na kućnom pragu tijekom dana, tako da se automatizacija prodaje ukazala kao učinkovito i prikladno rješenje kojim ćemo izaći ususret našim kupcima - kaže Dragan.

Vjeruje da će na ovaj način udovoljiti potrebama kupaca koji su, u uvjetima suvremene svakodnevice, često primorani posegnuti za kupnjom na najjednostavniji i najbrži mogući način.

- Koristim priliku zahvaliti se našim kupcima na povjerenju i vjernosti, te ih pozivam da iskušaju prvi medomat u Hrvatskoj! Očekujemo Vas sa veseljem - najavio je Dragan.

Označeno u