Zgrada je bruto površine od 1.500 kvadrata

U Varaždinu niče prva poslovna zgrada s prostorima za najam ili kupnju

| 15.10.2018. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinu pravih poslovnih prostora gotovo nema, izuzev u stambenim zgradama, ali to nije to. Kako želimo vlastitu tvrtku preseliti u Varaždin već neko vrijeme smo razmišljali o ovom projektu, a posebno mi je drago da smo s njime sad pri kraju, veli nam Marjan Cestar, direktor poduzeća Ozone plus, investitora u poslovnu zgradu koja se gradi uz rotor na varaždinskoj istočnoj zaobilaznici, nasuprot Vindije, Bauhausa i Lidla.

Zgrada bruto površinu od 1.500 kvadrata, koja će biti isključivo namijenjena za poslovne prostore, bit će useljiva do kraja godine.

- U našoj zemlji ništa nije jednostavno pa ni gradnja, iako imaš osigurana sredstva. Građevinske tvrtke trenutno su prenapregnute, što smo itekako osjetili. Naime, sve smo bili dogovorili s jednim varaždinskim poduzećem, no kada je trebalo potpisati ugovor - jednostavno nisu došli. Ostali smo u šoku jer smo uzeli kredit i započeli promidžbu. Srećom, u kratkom vremenu uspjeli smo dogovoriti novog izvođača radova - Međimurje graditeljstvo, s kojim smo iznimno zadovoljni. Naime, počeli su s gradnjom 18.lipnja, a 18. rujna bile su gotove sve tri etaže plus jedna dodatna, koju smo odlučili graditi jer je interes nadmašio naša očekivanja. Zato smo u hodu ishodili dopunu građevinske dozvole. Realno je da ćemo roh bau prostore biti spremni predati kupcima krajem studenog ili početkom prosinca jer ovih dana ide stolarija, a onda fasada, ako vrijeme dopusti, veli Cestar, dodajući da je ovakva brzina gradnje posljedica i toga što je Međimurje graditeljstvo radilo i vikendima, budući da je cijela njihova operativa iz BiH, dok su voditelji Međimurci.

Zamisao o gradnji prve poslovne zgrade u Varaždinu isključivo s prostorima za najam ili kupnju povezana je sa Zagrebom.

- U Varaždinu danas postoji možda i pedesetak razmjerno malih pouzeća kojima treba adekvatan poslovni prostor jer rade profitabilno, i to nekoliko godina, a trenutno su negdje skućena jer u principu nemaju kuda. Budući da Ozone plus već desetak godina ima show room na Laništu u novoj poslovnoj zgradi koja nam se jako dopala, upravo nam je ona bila inspiracija za ovaj naš projekt u Varaždinu, otkriva Cestar.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u