U ponedjeljak u kinu Gaj informirajte se o prijavama na europske socijalne fondove

Napisao/la: V.V. -

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine u 17:30 sati u Kinu Gaj ( Gajeva ulica 1, Varaždin ) bit će u organizaciji Grada Varaždina održana javna tribina na kojoj će svi zainteresirani građani moći dobiti informacije o prijavama na europske socijalne fondove te o programu „Aktivni u zajednici“.

U cilju što boljeg informiranja javnosti o mogućnostima prijava na fondove Europske unije, bit će predstavljen  plan ovogodišnjih natječaja Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. 

Tim planom otvaraju se brojne mogućnosti prijava programa koji se odnose na zapošljavanje, socijalno uključivanje, obrazovanje, kulturu, medije i civilno društvo. Kako bi se što bolje iskoristile te prilike na tribinu se pozivaju predstavnici svih organizacija civilnog društva, udruga, ustanova i medija te svi zainteresirani građani. Svi oni pozvani su da aktivno sudjeluju u raspravi te na licu mjesta postave pitanja i riješe nedoumice koje imaju oko financiranja iz spomenutog fonda.

Natječaje će predstaviti Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina i Marin Šipek iz agencije Sjever DAN.  Ukupna vrijednost Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iznosi 1,85 milijardi eura, od čega se 1,58 milijardi financira iz Europskog socijalnog fonda. Sufinanciranje programa je 100% od čega 85% pokriva EU, a 15% RH. Mogući korisnici navedenog programa su udruge građana, osnovne i srednje škole, srednje strukovne škole, vrtići, pučka otvorena učilišta, muzeji i knjižnice pa se predstavnici tih institucija pozivaju na prisustvovanje najavljenoj tribini u ponedjeljak.

U sklopu tribine bit će također predstavljen program  „AKTIVNI  U ZAJEDNICI“ Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“. U okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Zaklada Zamah je počela s aktivnim provođenjem tog programa u 15 lokalnih zajednica  s područja 5 županija, a među njima i s područja Varaždinske županije.  Cilj zaklade je da se tim programom osnažuje društveni kapital zajednice, uspješnije provode projekti u zajednici, organiziraju kampanje i akcije, ta da organizacijama i ustanovama koje će sudjelovati u programu pruži mogućnost  usvajanja novih znanja  i vještina potrebnih za uspješniji rad u zajednici.

- Tribina ima za cilj neposredno informirati građane o novostima, mogućnostima, planovima i očekivanjima, a sukladno jednom od ciljeva politike EU, pa tako i Grada Varaždina, koji uključuje transparentno komuniciranje i informiranje te participaciju civilnog sektora u planiranju razvoja - poručuju iz grada te pozivaju građane da dođu informiraju se kako do EU novca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.