U ponedjeljak radionica za službenike javnopravnih tijela i JLS-ova Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

U ponedjeljak radionica za službenike javnopravnih tijela i JLS-ova

M.P./Varaždinske vijesti | 9.4.2017. u 10:18h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ u ponedjeljak 10. travnja u 9.30 sati u Županijskoj palači održat će se jednodnevna radionica na temu „Državne potpore“ (osnove) namijenjena službenicima javnopravnih tijela i JL(R)S-a.

Iskustvo na razini cijele EU pokazuje da je upravo nerazumijevanje državnih potpora i nesnalaženje u postupcima dodjele istih razlog za povrat sredstava dobivenih od strane davatelja potpore, a koji može dovesti do znatnih financijskih posljedica kod primatelja potpore.

- Ova će Vas edukacija upoznati s relevantnom pravnom stečevinom na području potpora te će donijeti jasan, teoretski i praktični uvid u tematiku sustava državnih potpora. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Radionicu će voditi Nikša Antica, dipl.iur., stručnjak s Učilišta EU projekti iz Zagreba - izvijestili su iz AZRA-e.

Projekt „Razvoj mrže podrške korisnika ESI fondova“ financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 10 – Tehnička pomoć. Kroz projekt „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ osigurat će se savjetodavna podrška te će se provesti informativno – edukativne aktivnosti namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i ostalim javnopravnim tijelima na području Varaždinske županije u svrhu unaprjeđenja kapaciteta za pripremu i provedbu projekata koji se mogu financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.421.576,59 HRK, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 1.208.340,10 HRK, odnosno 84,99%. Projekt traje 27 mjeseci, odnosno od 1. listopada 2016. do 31. prosinca 2018.

Označeno u