Zlatko Dalić ima velike zasluge u povratku varaždinskog nogometa Foto: Martin Novosel/HNS

3 SATA DO UTAKMICE Imamo šansu ako ponovimo igru protiv Argentine

| 11.7.2018. u 16:51h | Objavljeno u Sport

Zlatko Dalić je ostavio veliki otisak u varaždinskom nogometu. Osim što je igrao za nekadašnji NK Varteks, kasnije ga je i trenirao te ga doveo skoro do svoje prve povijesne titule 2006. godine kada su igrali u finalu Kupa Hrvatske protiv Rijeke. Nakon toga se otisnuo u trenerske vode na Bliskom Istoku gdje polako, ali sigurno stvorio vlastiti renome kao cijenjeni nogometni stručnjak, ali unatoč uspjehu nije se oglušio na poziv kada je trebalo pomoći da se varaždinski nogomet počinje polako vratiti tamo gdje mu je i mjesto, a to je Prva HNL, što se nadaju da će iduće sezone i ostvariti, posebice predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Od prvog kola ćemo ići prema tome s mislima da osvojimo mjesto koje nas vodi u Prvu HNL. Očekujemo da nas publika opet u velikom broju podrži, a čak i više od toga. Nije velika tajna da je Dalić veliki ljubitelj kluba i maksimalno nam pomaže na svim razinama funkcioniranja. Kada je završilo prošlo prvenstvo, rekli smo si da nećemo sada odustati i da zapravo idemo dati po gasu, jer prvu godinu nismo imali za cilj da idemo odmah osvojiti, a bili smo jako blizu, a ove godine mislim da ćemo biti puno bliže tom cilju - objasnio je Cvek.

Upravo ta vjernost klubu pokazuje i činjenica da Dalićev sin, Toni Dalić, u klubu radi kao direktor, na volonterskoj bazi i to oko poslova vezanih uz marketing.

- Vrlo brzo shvaća potrebe posla, snalazi se i jako je dobar kadar. Jako pomaže klubu i na raspolaganju je klubu 24 sata na dan. Ide donekle stopama svog oca koji je bio sportski direktor kluba. Tako je to s uspješnim osobama koje imaju mogućnosti da se pokažu u svom poslu i on to jako dobro radi te je jako perspektivan - naglasio je Cvek.

Sjedanjem Dalića na izborničkoj klupi reprezentacije je prilika da se reprezentativni nogomet vrati u Varaždin uz važne kvalifikacijske utakmice za neka buduća Svjetska i Europska prvenstva na stadionu Varteksa. Prilika je to da se i na taj način vrati vjera u varaždinski nogomet koji je zadnjih godina imao jedno teško razdoblje, ali koji se polako vraća na ono staro mjesto gdje je bio.

- U svakom slučaju to je naš adut da imamo u Varaždinu izbornika, da imamo našeg čovjeka koji nam tome može doprinijeti, ali onda je tu na nama zadatak da uredimo stadion pa da dobimo potrebnu licencu da se ovdje odigravaju utakmice. Na tome ćemo sigurno pokušati poraditi - najavio je Cvek.

Hrvatska sa Zlatkom Dalićem danas traži prolaz u svoje prvo i povijesno finale na mundijalu, a da to postigne bit će potrebno još zadnje atome snage izvući nakon dva susreta zaredom u kojima su bili primorani igrati produžetke. Pokazali su da se može protiv favoriziranih ekipa poput Argentine, zašto to ne bi ponovili i protiv Engleza.

- Ovo Svjetsko prvenstvo je malo drugačije od ostalih i puno je favorita ispalo. Imali smo dosta tzv. autsajdera koji su igrali ravnopravno ili su izbacili velike nogometne nacije. Sve je moguće što se tiče rezultata. Mislim da su nam šanse 50:50. Imamo šansu ako ponovimo igru protiv Argentine i Nigerije i to je dobar tlocrt za uspjeh i pobjedu protiv Engleske. Ako prođemo Engleze, onda je zaista sve moguće. Po koeficijentima, najslabije stojimo za osvajanje titule, ali nema favorita na ovom prvenstvu i možemo se nadati da u finalu uzmemo pobjedu - zaključio je Cvek koji će danas također uživo gledati, nadamo se, povijesni uspjeh Hrvatske.