U Dućančiću u Dućanskoj nađite neuobičajene čajeve, začine i ljute umake

| 12.1.2018. u 08:30h | Objavljeno u Aktualno

Čajevi i začini, među kojima ima i dosta neuobičajenih, ali dopadljivih mješavina, kao i ljuti umaci, odnedavno se mogu dobiti u maloj trgovini u središtu Varaždina, točnije u Gundulićevoj ulici, popularno nazvanoj Dućanska, po kojoj je taj prodajni prostor dobio i ime – Dućančić.

Čajevi za svakoga

- Dućančić je otvorio svoja vrata u listopadu prošle godine, a poticaj za otvaranje trgovine došla je vrlo jednostavno – probali smo začine i začinske mješavine Chefica. Oduševljeni bogatstvom okusa, krenuli smo istraživati i na kraju odlučili: Varaždin ćemo počastiti ovim vrhunskim proizvodima, veli Jelena Keretić, koja je zajedno sa suprugom Martinom otvorila Dućančić.
Kao rođeni Varaždinci, koji su poznati po tome da vole prošetati gradskom jezgrom, htjeli su trgovinu smjestiti u centar grada, što su stjecajem okolnosti i uspjeli. U nevelik, ali ugodan prostor jedne od najpoznatijih varaždinskih ulica, postavili su police s ponudom.

- U ponudi imamo začine Chefica, kao i čajeve iste robne marke. To su biljni, voćni, zeleni, bijeli, crni, rooibos, ajurvedski i wellnes čajevi. Svaki od njih poseban je na svoj način, a primijetili smo da, osim nas, ima sve više onih kojima se sviđaju okusi naših čajeva, Naime, naši kupci rado se vraćaju po nove zalihe svog omiljenog napitka, veli nam Jelena Keretić, koja izdvaja i biljne čajeve Dalmatia Naturalis, hrvatsku marku iz okolice Trogira, odakle stižu čajevi od koprive, lista masline, smilja, majčine dušice, nevena i dr.

Začini, ali i ljuti umaci

Od brojnih začina posebno izdvaja Povrtni klasik, čiji je sastav vrhunska mješavina povrća koja se pokazala dobrim gotovo za sva jela.

- Naravno, sve je prirodno, bez konzervansa i drugih umjetnih sastojaka, odnosno tretmana pesticidima, naglašava sugovornica.
Od začina izdvaja i dimljenu crvenu papriku, koja, kako veli, govori 100 jezika.

- Tu su još i kardamom, meksički začin, gorušica, komorač, gingerbread mix, himalajska sol, šećer kokosovog cvijeta, cejlonski cimet i brojni drugi začini i začinske mješavine, napominje Jelena Keretić.
Budući da su i sami ljubitelji ljutog, Dućančić u ponudi ima i ljute umake Juta spiza (100% Kaštelansko).- Šinjorina, Prase, Furija, 3PM samo su neki od umaka, koji su privukli brojne „ljutoljupce” i oduševili ih, napominje sugovornica.
Na ovome, međutim, neće stati.

- Svakodnevno dolaze nove ideje. Planiramo proširiti asortiman još nekim zanimljivim i, prije svega, zdravim i kvalitetnim proizvodima. Drago nam je da su mnogi prepoznali kvalitetu naših proizvoda, odnosno naš trud u tom smislu. Trudimo se posvetiti se svakom kupcu i dati sve potrebne informacije o proizvodima koje nudimo. Cilj nam je da naši kupci budu zadovoljni, a ne samo da nešto kupe, vele nam vlasnici Dućančića gdje, prema željama kupaca, izrađuju poklon pakete za sve prigode – rođendane, godišnjice, poslovne partnere…