Vlasnik i direktor tvrtke Dean Đurasek Foto: Grad Ivanec

Tvrtka GPT Đurasek gradi novi pogon u Poslovnoj zoni Ivanec – hala u funkciji još ove godine

Varaždinske vijesti | 7.9.2018. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

U Poslovnoj zoni Ivanec – istok u punom su jeku radovi na izgradnji nove proizvodne hale tvrtke GPT Đurasek d.o.o. iz Stažnjevca.

Radovi se odvijaju na jednoj od najatraktivnijih parcela u zoni, između pogona HEW-a i državne ceste D35, a vrijednost investicije je milijun eura.

- Ukupna površina objekta bit će 2.600 m2, od čega je za proizvodni dio u prizemlju i na katu namijenjeno 1.600 m2, a ostatak za upravne i skladišne prostore i za lift. Očekujem da ćemo pogon građevinski završiti, opremiti i u funkciju staviti još ove godine – ističe vlasnik i direktor tvrtke Dean Đurasek.

Cijela investicija financira se iz vlastitih i kreditnih sredstava.

U novu halu bit će preseljena kompletna proizvodnja iz sadašnjih pretijesnih prostora u Stažnjevcu pa će ova obiteljska tvrtka poslovanje nastaviti u suvremenom pogonu na novoj lokaciji.

- Proizvodimo tekstilne dijelove pogrebne opreme, točnije setove (jastuke, madrace, pokrove i sl.) za opremanje ljesova koje izvozimo u Italiju, Njemačku, Francusku i druge zemlje EU, a njima opskrbljujemo i cijelo hrvatsko tržište. To su tržišta na kojima smo se uspjeli etablirati isključivo ekstra kvalitetom proizvoda i poštivanjem rokova isporuke te optimalnim odnosom cijene i kvalitete. Nudimo bolji nivo usluge, nastojimo biti u vrhu i zasad uspješno konkuriramo konkurenciji s Dalekog istoka – ističe D. Đurasek te u iduće dvije do 3 godine najavljuje zapošljavanje još 10 do 15 novih radnika.

Naglašava također da je u pripremama za realizaciju ove investicije imao savjetodavnu i logističku potporu Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o., dok je Projektni ured za EU fondove na raspolaganju bio za stručne konzultacije, savjete i informacije.

Inače, slijedom kupoprodaje čestica u Poslovnoj zoni Ivanec- istok, investitor koristi i predviđene benefite koji će mu (npr. oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa) bitno pojeftiniti ukupnu investiciju.

Označeno u