Turistička ponuda Varaždinske županije predstavljena u Londonu Foto: TZ Varaždinske županije

Turistička ponuda Varaždinske županije predstavljena u Londonu

Varaždinske vijesti | 14.2.2017. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

Turistička zajednica Varaždinske županije, zajedno s turističkim zajednicama županija Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske, predstavila je ponudu kontinentalne Hrvatske na sajmu "Destinations" održanom od 2. do 5. veljače u Londonu.

Riječ je o jednom od najstarijih i najvećih turističkih sajmova u Europi na kojem je ove godine sudjelovalo 395 izlagača iz cijelog svijeta. U četiri dana održavanja, sajam je posjetilo više od 50.000 posjetitelja, uglavnom srednje i starije životne dobi, koji destinacije za putovanja biraju prema svojim specifičnim interesima među kojima dominiraju interes za kulturu, prirodnu baštinu i eno-gastronomiju.

Uz ostalu bogatu ponudu kontinentalne Hrvatske, posjetiteljima su predstavljene najznačajnije destinacije u Varaždinskoj županiji s posebnim naglaskom na kulturnu ponudu, gastronomiju i prirodne ljepote, a poseban interes vladao je za vjerski turizam, biciklizam i hodanje.

Izlagački prostor kontinentalne Hrvatske posjetio je i veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, dr. Ivan Grdešić, te je iskazao otvorenost Veleposlanstva za buduću suradnju u što uspješnijoj promociji hrvatskih turističkih vrijednosti na ovom tržištu. Predstavljanje se odvijalo uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Varaždinske županije.