Špancirfest treći put ostao bez nagrade za turistički događaj godine

V.V. | 28.10.2016. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

Špancirfest je treću godinu zaredom ušao među tri finalista za nagradu Turistički događaj godine, koja se dodjeljuje unutar Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada. No, nagrada za turistički događaj 2015. godine otišla je u Zagreb, tamošnjem Adventu.

Uz zagrebački Advent i Špancirfest za turistički događaj godine nominirana je bila i splitska Ultra.

Turistički događaj godine proglašen je jučer u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turiz-ma koja se od 26. do 27. listopada održavala u Bolu na Braču.
Godišnje hrvatske turističke nagrade dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

- Naći se u konkurenciji s takve dvije poznate manifestacije, zagrebačkim Adventom i splitskom Ultrom i s njima u društvu konkurirati za turistički događaj godine veliko je priznanje Turističkoj zajednici grada Varaždina kao organizatoru Špancirfesta. Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora prepoznali su naš trud i vrijednost Špancirfesta, ali na žalost i treću godinu nam je nagrada izmaknula. No, nadam se da će sljedeće godine nagrada konačno doći u Varaždin - istaknula je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Turističku zajednicu grada Varaždina na Danima hrvatskog turizma predstavljale su direktorica Jelena Toth i Smiljana Mlakar, suradnica za razvoj turističkih proizvoda i promociju.