Kristijan Štefičar i Tomislav Hirš zabili kombinirano 18 golova za pobjedu RK Vidovca Foto: RK Vidovec

Kristijan Štefičar i Tomislav Hirš zabili kombinirano 18 golova za pobjedu RK Vidovca

V.V. | 24.10.2017. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Rukometaši Vidovca nastavili su trend dobrih igara u posljednje vrijeme te u Ivaniću Gradu ostvarili novu 32:27 pobjedu, treću uzastopnu u 1. HRL Sjever. Nakon pobjede u Garešnici, rukometaši Vidovca su na domaćem svladali u prošlom kolu vodeću ekipu KTC Križevci, a odličnu formu nastavili su i ovog vikenda protiv Ivanića.

Dosta glavobolja uoči utakmice imao je trener Igor Senečić, jer je morao nadoknaditi dva izuzetno bitna kotačića u svojoj igri, Jeftića i Težaka. Na kružnom napadaču zaigrao je tako Dobovičnik, kasnije i Pajić, a Težakovo mjesto na krilnoj poziciji zauzeto je odlični Tomislav Hirš, i bio sjajan s devet golova. Vidovec je od početka dominirao, i kontrolirao utakmicu, a prvo veće vodstvo stekli su predkraj poluvremena, kada su poveli 15:11. Do odmora su zadržali prednost na tri pogotka, no domaćin je pokušavo čvrstom obranom sve da zaustavi rastrčane vidovečke rukometaše.

Igrači Igora Senečića bili su raspucani u napadu, posebice Kristijan Štefičar s devet golova, uz 'prvo ime' utakmice Tomislava Hirša, ujedno i vodeći strijelac utamice. Obrana je također bila na visini zadatka, a ako je nešto i prošlo, tu je bio i raspoloženi vratar Bruno Varšić, koji je skupio 15 obrana. Ovom pobjedom, Vidovec se popeo do diobe petog mjesta, sa sedam bodova, a sljedeća dva kola igraju na domaćem parketu, u goste im stižu Nova Gradiška i Đakovo, ekipe koje su trenutno na dnu tablice.