RWE Plin počeo s opskrbom kućanstava plinom i obećava pet posto niže cijene

D.P./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 15:02h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka RWE Plin danas je krenula s opskrbom hrvatskih kućanstva plinom, a potrošačima koji se odluče za njih obećavaju oko pet posto na svojim računima. Ako pak s RWE-om ugovore opskrbu oba energenta (struja i plin), prosječno će uštedjeti i do dva mjesečna računa godišnje, tvrde u RWE-u.

Ponuda je dostupna svim kućanstvima u Hrvatskoj, bez obzira kojeg opskrbljivača plinom trenutno imaju i na čiju su distribucijsku mrežu spojeni. 

- RWE je od danas jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika! Prošle smo godine ušli u opskrbu plinom za poslovne korisnike te smo u vrlo kratkom roku došli do tisuću poslovnih korisnika. Sretni smo i ponosni što danas – prvi u Hrvatskoj - ulazimo i u opskrbu kućanstava plinom. Iskustvo koje smo stekli u opskrbi električnom energijom više od 110 tisuća hrvatskih kućanstava i tvrtki te 23 milijuna korisnika opskrbe električnom energijom i plinom u 12 europskih zemalja, omogućit će nam da svim naši korisnicima donesemo konkretnu uštedu u opskrbi ovim energentima - poručili su iz tvrtke čije čelništvo očekuje da će u tri godine osvojiti deset posto tržišta.

Kako kažu, na hrvatskom tržištu trenutno djeluju čak 34 opskrbljivača u obvezi javne usluge, koji plinom opskrbljuju kućanstva.

- Potpuna liberalizacija tržišta plina, ukidanje monopola i davanje prava izbora građanima, nužno će u bliskoj budućnosti dovesti do konsolidacije tržišta te je moje očekivanje da će se tržišna utakmica za nekoliko godina svesti na 3-5 velikih igrača. RWE je u potpunosti spreman odgovoriti na sve izazove - poručio je još Zoran Miliša.

Kako pojašnjavaju u RWE-u, moguće uštede za korisnike su značajne. Ukupna potrošnja plina u kućanstvima u Hrvatskoj iznosi oko oko 6 teravatsati (TWh). Ako bi, teoretski, sva kućanstva u Hrvatskoj prešla na RWE-ovu opskrbu plinom, uštedjeli bi ukupno 57 milijuna kuna godišnje.

U RWE-u tvrde kako je proces prelaska na novog opskrbljivača za krajnjeg korisnika je iznimno jednostavan, pri čemu nema nikakvih prekida u procesu opskrbe plinom, a sigurnost opskrbe u potpunosti je zajamčena.

Označeno u