Projektna prijava Tehnološkog centra drvne industrije prošla administrativnu provjeru Foto: Grad Lepoglava

Projektna prijava Tehnološkog centra drvne industrije prošla administrativnu provjeru

Varaždinske vijesti | 18.12.2018. u 13:21h | Objavljeno u Aktualno

Nakon više od godinu dana čekanja, 11. prosinca u Lepoglavu je stigla obavijest Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) da projekt Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi zadovoljava sve administrativne kriterija natječaja Operativnog programa Konkurentnost i kohezija - Podrška razvoju Centara kompetencija.

Podsjetimo, Tehnološki projekt drvne industrije u Lepoglavi na pozivni je natječaj Ministarstva gospodarstva "Podrška razvoju Centara kompetencija", na koji su već ranije provedenom selekcijom i odabirom najkvalitetnijih pravo prijave stekla 34 projekta, prijavljen 22. studenoga 2017. godine.

Ukupna vrijednost projekta kojim se u Lepoglavi planira izgraditi i otvoriti centar kompetencija drvne industrije za podizanje konkurentnosti drvne industrije, ne samo Sjeverozapadne već cijele Hrvatske na globalnom tržištu, je 88.378.921,98 kuna. Projekt obuhvaća izgradnju novog objekta u Lepoglavi s prostorom za ispitivanje proizvoda tijekom proizvodnog procesa, radionicom za razvoj prototipa s tehnološkom opremom, konferencijskom dvoranom, demonstracijskim, uredskim i tehničkim prostorima, sušarom ukupnog kapaciteta 60 m³ te skladištima gotovih proizvoda i repromaterijala.

O složenosti projekta svjedoči i sama činjenica da se na informaciju koja je stigla u Lepoglavu čekalo više od godinu dana te je indikativno trajanje cjelokupnog postupka sa 120 dana produženo za dodatnih 300 dana odobrenjem upravljačkog tijela - Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

lepoglava_tcdi_2.jpg

lepoglava_tcdi_3.jpg

lepoglava_tcdi_1.jpg