Zainteresirani će moći naučiti kako najbolje plasirati i prodati inovativni turistički proizvod Foto: VV arhiva / FAS

Prijavite se za besplatne animacijske radionice za poduzetnike u turizmu

I.D./Varaždinske vijesti | 9.1.2018. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Varaždin, od ponedjeljka 15. siječnja do srijede 17. siječnja održat će se tri besplatne radionice namijenjene poduzetnicima koji posluju u turističkoj djelatnosti, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, restoranima, objektima tradicijskog pripremanja hrane, tradicijskim obrtima, gospodarstvima s etnozbirkama i svim drugim zainteresiranim osobama, osobito potencijalnim poduzetnicima u turističkom sektoru.

Svaka se radionica sastoji od dva dijela - općeg dijela na kojemu će poduzetnicima, privatnim iznajmljivačima i vlasnicima malih obiteljskih hotela, organizatorima manifestacija i ostalim zainteresiranim turističkim djelatnicima biti predstavljene osnovne zakonske regulative koje se odnose na turizam te mogućnosti financiranja razvoja inovativnih turističkih projekata. U drugom, interaktivnom dijelu polaznici će saznati kako poboljšati svoj osobni profil u smislu ostvarivanja uspješne komunikacije s turistima i gostima te razraditi svoje ideje i prijedloge za razvoj inovativnih turističkih proizvoda i naučiti kako najbolje plasirati i prodati inovativni turistički proizvod.

Svaka će radionica obraditi jednu turističku temu, a zainteresirani se mogu prijaviti na jednu ili više radionica:

- 15. siječnja (ponedjeljak): Poduzetnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja posluju u turističkoj djelatnosti ili dopunskoj ugostiteljsko-turističkoj djelatnosti;
- 16. siječnja (utorak): Poslovanje turističkih objekata u ruralnom području;
- 17. siječnja (srijeda): Etnosela i gospodarstva s etnozbirkama.

Radionice će održati Đurđa Somođi, stručnjakinja u području turizma i hotelijerstva s više od 20 godina iskustva, predavačica turističke grupe kolegija s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te autorica i mentorica više kulturno-povijesno-turističkih manifestacija i projekata.

Radionice su besplatne uz obaveznu online prijavu, a održavat će se u prostorijama ŽK Varaždin (Petra Preradovića 17, 1. kat) od 10 do 16 sati. Radionice se održavaju u okviru projekta "Zeleno želimo", sufinanciranog iz programa Interreg Slovenija – Hrvatska.