Predstavljen znak i nova mrežna stranica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 17:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama Županijskog saveza poljoprivrednih udruga u Varaždinu, u petak 27. siječnja, održana je sjednica Upravnog odbora na kojoj je prezentiran znak i nova mrežna stranica Saveza.

Novi vizualni identitet Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije sada se sastoji od zelenog dijela koji predstavlja biljni svijet. Smeđi dio predstavlja životinjski svijet dok je plava crta oznaka za vodu, odnosno rijeku Dravu kao najveću županijsku rijeku.

Naime, voda u sredini spaja biljni i životinjski svijet jer bez vode ne bi funkcionirala poljoprivreda. Novi simbol Županijskog saveza sadrži logotip Varaždinske županije, a simbolizira sunce.

Inače, Županijski savez poljoprivrednih udruga Varaždinske županije osnovan je 7. svibnja 2007. godine na osnivačkoj sjednici Skupštine kojoj je prisustvovalo sedam osnivača – poljoprivrednih udruga s područja Varaždinske županije i to: Pčelarsko društvo Ludbreg, Pčelarsko društvo Varaždin, Udruga stočara i ratara „Seljačka sloga 2000.“ iz Varaždina, Udruga vrtlara i cvjećara regije ludbreške, Udruga Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje „Život“ iz Čukovca, Udruga za promicanje ekološke poljoprivrede „Arka“ iz Varaždina te Udruga uzgajivača matičnih stada koza i ovaca iz Varaždina.

Tijekom 10 godina rada, Savezu su se priključile 33 poljoprivredne udruge s područja Varaždinske županije koje su okupljale oko 3.000 članova, ali su se tijekom godina neke od njih ugasile, a neke su prestale biti članicom Saveza iz raznih razloga.

Stoga, danas Savez okuplja 18 udruga koje zastupaju interese svih djelatnosti poljoprivredne proizvodnje kojima se bave poljoprivrednici Varaždinske županije.