Oprema d.d. iz Ludbrega ulaže u tehnologiju i zaposlenike, a prosječna neto plaća 5.300 kn

vv | 21.2.2017. u 11:03h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Gradskog vijeća Renata Potočnik i gradonačelnik Dubravko Bilić u sklopu redovitih susreta s gospodarstvenicima posjetili su tvrtku Oprema d.d. te su u susretu s direktorom Tomislavom Cvetkom, prokuristom Domagojem Cvetkom te predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Varaždin Čedomilom Cesarcom imali prilike upoznati se s planovima ove uspješne ludbreške tvrtke u godinama koje dolaze. 

Promet 15 milijuna eura

Prigoda je bila da se prisjeti i obilježi 40 godina od osnutka davne 1976. godine.

Danas Oprema proizvodi uređaje za točenje i pripremu piva, vode, vina i sokova, a samo tijekom prošle godine proizvedeno je i prodano na sve kontinente gotovo 31.000 različitih uređaja te ostvaren promet od gotovo 15 milijuna eura, s 10-postotnim godišnjim rastom.

Oprema d.d. već je dugi niz godina prisutna na svjetskom tržištu. Iz male lokalne tvrtke stasala je u globalnog igrača u svojem području poslovanja, te zauzela poziciju među pet najvećih proizvođača aparata za hlađenje i točenje pića na svijetu.

Istaknuto je također da se Oprema intenzivno pripreme za suvremenu digitalnu preobrazbu industrijske proizvodnje te usmjerenost na zaposlenike. Prosječna neto plaća iznosi 5.300,00 kn.

Planovi za sljedeće razdoblje su investirati dodatnih oko 2.500.000,00 Eura u proširenje i modernizaciju proizvodnje kako bi se zadržale i osnažile pozicije na svjetskom tržištu. Kako su napomenuli tijekom razgovora, Oprema je bila prva kompanija u svijetu koja je uređaje za točenje pića opremila ekološki prihvatljivim plinom.

Razvoj istraživačkog centra

U razgovoru s Čedomilom Cesarcem istaknuti su i neki izazovi u kojim bi i Grad Ludbreg mogao pomoći, poput razvoja dualnog obrazovanja kakvo već poznaje Austrija i Njemačka ili pak sudjelovanje s drugim tvrtkama u razvijanju istraživačkog centra.

Grad Ludbreg čini dodatne napore kako bi omogućio poduzetnicima da investiraju u postojeće pogone ili da grade nove. Zato je pripremljena i uskoro će biti potpuno funkcionalna i zona sjever jer je popunjenost postojećih prostora na razini od 72%.

Istaknuto je zadovoljstvo uspješnim radom Opreme, zapošljavanjem gotovo 200 radnika, ali i sudjelovanjem u humanitarnim, kulturnim i sportskim projektima u Ludbregu čime pokazuju svoju želju da budu aktivni sudionici u oblikovanju Ludbrega.

Označeno u