Obustavljen predstečajni postupak nad Aquatehnikom

M.P./Varaždinske vijesti | 25.4.2018. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

Trgovački sud u Varaždinu danas je rješenjem obustavio predstečajni postupak nad tvrtkom Aquatehnika.

U obrazloženju se podsjeća kako je uprava tvrtke početkom ožujka sudu podnijela prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka te je sud 15. ožujka i otvorio predstečajni postupak nad tom tvrtkom.

No, 23. travnja sud je zaprimio podnesak tvrtke u kojem navodi kako su iz evidencije neizvršenih osnova za plaćanje koje je trebalo bez daljnjeg pristanka dužnika naplatiti s bilo kojeg njegovog računa brisane osnove za plaćanje koje su bile evidentirane u Očevidniku FINA-e, a obzirom su vjerovnici Colas Hrvatska d.d. i Aqua-promet d.o.o. opozvali osnove za plaćanje iz Očevidnika redoslijeda za plaćanje koji vodi FINA, time je otpao predstečajni razlog. Zbog navedenog, tvrtka je predložila obustavu predstečajnog postupka.

Sud je, nakon uvida u Očevidnik o redoslijedu plaćanja od 23. travnja utvrdio da su vjerovnici Colas Hrvatska d.d. i Aqua-promet d.o.o. trajno opozvali osnove za plaćanje, te da je stanje blokade računa dužnika 0,00 kuna.

S obzirom na to da više ne postoji predstečajni razlog prijeteće nesposobnosti za plaćanje te račun tvrke više nije blokiran, sud je obustavio predstečajni postupak nad tvrtkom kćeri Varkoma.

Označeno u