Obrtu Zvonka Pošpaića iz Šemovca uz pomoć AZRA-e isplaćeno 398.000 kn Foto: Facebook/Drvenarija Pošpaić

Obrtu Zvonka Pošpaića iz Šemovca uz pomoć AZRA-e isplaćeno 398.000 kn

M.P./Varaždinske vijesti | 21.11.2016. u 09:20h | Objavljeno u Aktualno

Novom isplatom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“ IPARD programa, korisniku Obrt za izradu pletene i drvene galanterije - Zvonko Pošpaić iz Šemovca isplaćeno je 398.844,44 kuna za ulaganje u izgradnju poslovne građevine.

Ona će se koristiti za proizvodnju, skladištenje i izložbeni prostor drvene i pletene galanterije. Za cjelokupnu pripremu, prijavu i uspješnu provedbu projekta bila je zadužena Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA.

Zadovoljstvo uspješno provedenim projektom i dobivenim sredstvima izrazio je sam vlasnik Zvonko Pošpaić koji je istaknuo da je ovo već drugi projekt koji su uspješno aplicirali na EU natječaj te završili uz pomoć AZRA-e.

- Prvi projekt za koji smo dobili 60-tak tisuća kuna bio je u sklopu prijave na Poduzetnički impuls, a sredstva smo utrošili na kupnju novog stroja koji unaprjeđuje proces obrade materijala potrebnog za izradu novog proizvoda te za provedbu marketinških aktivnosti. Svakako treba naglasiti da je IPARD program puno zahtjevniji nego što je bio Poduzetnički impuls stoga smo veoma ponosni što smo uspjeli zadovoljiti sve zahtjeve Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, pri čemu nam je uvelike pomogla AZRA koja je sa svojim iskustvom i stručnim znanjem usmjeravala i koordinirala cjelokupnu provedbu projekta - kaže Pošpaić.

Direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić, povodom isplate još jednog završenog projekta u sklopu programa IPARD, kazao je da mu je iznimno drago što je Pošpaić prepoznao AZRA-u kao poduzeće koje ima kapaciteta i znanja u pripremi i vođenju projekata namijenjenih poduzetnicima.

- Spomenuto će ulaganje imati pozitivan utjecaj na unaprjeđenje djelatnosti tradicijskih obrta na području Varaždinske županije, a ovim putem želim pozvati i sve ostale poduzetnike koji imaju potrebu za ulaganjem u svoje poduzeće, bilo putem izgradnje proizvodnih kapaciteta ili putem nabavke potrebne opreme, da se jave u AZRA-u te da iskoriste mogućnosti koje su im na raspolaganju - ističe Lukačić.

Označeno u