Novi uspjeh tvrtke Bernarda na sajmu inovacija u srcu američke Silicijske doline

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.7.2019. u 09:20h | Objavljeno u Aktualno

Specijalni medicinski madrac Antiflux AG, tvrtke Bernarda d.o.o., nova je inovacija ove tvrtke koja je uz zlatnu medalju iz Ženeve osvojila i novo zlato na sajmu inovacija „Silicon Valley International Invention Festival“ (SVIIF), koji je održan u Santa Clara Convention centru u srcu američke Silicijske doline.

Ovo je već druga zlatna medalja za Bernardu s ovog prestižnog sajma. Prošle godine ovu nagradu osvojio je Bernardin inovativni medicinski krevet Lift&GO.Antiflux Ag madrac namijenjen je između ostalog ljudima koji boluju od GERB bolesti, odnosno, gastroezofagealne refluksne bolesti. GERB je stanje koje nastaje kada se zbog oslabljenog mišića između želuca i jednjaka, želučani sadržaj vraća u jednjak (reflux).

Medicinski madrac Antiflux Ag projektiran je s kosom dodirnom površinom. Gornja strana madraca viša je od donje strane madraca. Linearna kosina od gornje do donje strane osigurava pravilan položaj kralježnice tijekom spavanja, a s druge strane dovoljna je razlika da gravitacija spriječi istjecanje sadržaja želuca u jednjak.

Na Festivalu je prikazano dvjestotinjak inovacija iz 29 zemalja među kojima su vrlo zapaženo prošli hrvatski inovatori. Naime, osim Bernardinog specijalnog medicinskog madraca Antiflux AG, hrvatskim predstavnicima dodijeljene su još tri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane medalje. Ovakav rezultat ne treba posebno čuditi s obzirom na to da su hrvatski inovatori izazvali pozornost zainteresirane domaće i strane poslovne zajednice, jer su svojim rješenjima ciljali globalne probleme poput liječenja zdravstvenih tegoba, zaštite okoliša, upravljanje otpadom ili ublažavanje posljedica klimatskih promjena.