Novi potencijalni investitori obišli hale bivše tvrtke BBS u Podrutama Foto: Grad Novi Marof

Novi potencijalni investitori obišli hale bivše tvrtke BBS u Podrutama

Varaždinske vijesti | 28.3.2017. u 18:11h | Objavljeno u Aktualno

Hale bivše tvrtke BBS u Podrutama u Novom Marofu, koja se nalazi u stečaju, zanimljive su potencijalnim investitorima koji bi eventualnom kupnjom pokrenuli gospodarsku aktivnost i otvorili nova radna mjesta.

U utorak su predstavnici potencijalnih investitora obišli, u društvu gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, hale bivše tvrtke u Podrutama.

Ono što je moja želja kao gradonačelnika svakako je predstaviti ove pogone i dovesti što više zainteresiranih potencijalnih ulagača da vide o čemu se ovdje radi. Riječ je o 80.000 kvadratnih metara zemljišta s više od 60.000 kvadratnih metara industrijskog zemljišta te 11.000 kvadratnih metara proizvodnih hala, kapacitetima električne energije 2,25 MW te posebnom kolosijeku za tereni promet vagonima – pojasnio je Jenkač.

Potencijalnim investitorima predstavio je mogućnosti koje nudi pogon u Podrutama, a posebno je istaknuo prihvatljivu cijenu koja trenutno iznosi 11,5 milijuna kuna.

S 50 milijuna kuna cijena se nakon nekoliko dražbi smanjila na 11,5 milijuna. Vjerovnici su prepoznali činjenicu da moraju smanjiti cijenu i vrijednost nekretnine. Vjerujem da će se za otprilike 10 milijuna kuna sigurno naći zainteresirani investitor koji će kupiti ovaj pogon i pokrenuti gospodarsku djelatnost – mišljenja je Jenkač.

Istaknuo je želju Grada Novog Marofa, makar nisu ni vlasnici ni vjerovnici, a budući da se objekt nalazi na njihovom administrativnom području, da naprave sve što je u njihovoj moći da privuku potencijalne investitore. Što se tiče zainteresiranih investitora njih ima. Prema riječima gradonačelnika, unazad nekoliko tjedana pogone su obišli predstavnici četiri potencijalna investitora.

Normalno, njih zanima što se ovdje može raditi, kakve dozvole postoje i sve što se tiče ovih objekata počevši od komunalne opremljenosti i slično – izjavio je Jenkač.

Podsjetio je da je nekada u ovim pogonima radilo više od 120 zaposlenika. Pokretanje nove gospodarske aktivnosti značilo bi jako puno i za Podrute i za cijeli Novi Marof. Inače, osim interesa za pogonima BBS-a, potencijalni investitori zainteresirani su i za pogone tvrtke Bor u samom Novom Marofu, koja je također u stečaju. I za te pogone postoji realna mogućnost da u skorije vrijeme nađe svog kupca.