Njemački Hawle postao većinski dioničar varaždinskog MIV-a za 13,4 milijuna kuna

| 3.1.2019. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Njemačka tvrtka Hawle Armaturen postala je većinski dioničar Metalske industrije Varaždin (MIV) objavljeno je u srijedu, 2. prosinca, na Zagrebačkoj burzi, čime je potvrđena informacija o prodaji MIV-a.

Hawle svoje podružnice ima u desetak zemalja Središnje i Istočne Europe, a sjedište hrvatske tvrtke Hawle Hrvatska je u Koprivnici. 

Kupovinom dionica od dosadašnjih najvećih dioničara MIV-a, Hawle je krajem prosinca prošle godine stekao 89,18 posto dionica MIV-a. Tvrtka je za svoju obvezu objave ponude za preuzimanje ovlastila Odvjetničko društvo Bardek, Lisac, Mušec, Skoko iz Zagreba, koje je Hanfi dostavilo potrebnu dokumentaciju.

Putem blok transakcija njemačka je tvrtka stekla ukupno 13.393 redovnih dionica MIV-a kupljenih po cijeni od 1.000 kuna za dionicu, čime ukupna vrijednost kupovine tog paketa dionica iznosi 13,39 milijuna kuna.

Promjenu vlasničke strukture u varaždinskoj kompaniji najavili su dosadašnji vlasnici MIV-a objavom na Zagrebačko burzi još u ponedjeljak, 31. prosinca. Njemačka kompanija Rixecker Investment objavila je da je prodala 45,09 posto dionica MIV-a, Slavonski zatvoreni investicijski fond prodao je 22,83 posto dionica, a SN Pectanatus 12,84 posto dionica varaždinske tvrtke.

Tvrtka Hawle Armaturen osnovana je 1967. godine, sjedište joj je u Freilassingu, a danas je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju armatura za hidrosisteme u svijetu.