Lijepe vijesti za radnike Obuće Viko: Uskoro slijedi nastavak proizvodnje

M.P./Varaždinske vijesti | 2.6.2017. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno

Premda im je prijetio gubitak posla budući da im je proizvodna hala u Miškininoj ulici u Varaždinu u potpunosti izgorjela, ipak se pronašlo rješenje za sedamdesetak radnika Obuće Viko. Naime, iz uprave Obuće Viko radnike su izvijestili da su dobili potpunu podršku Ministarstva gospodarstva, Partner banke i Privredne banke Zagreb te osiguravatelja Croatia osiguranje.

- Posjetio nas je Ivan Čehok i ukazao na nekoliko prostora u gradu u kojima možemo nastaviti proizvodnju, a pošto smo imali uredno osiguranu svu robu kao i zgradu, tim ćemo novcima isplatiti plaću. Kako zasad stvari stoje, sigurno ćemo isplatiti i plaću za idući mjesec, a za 30-45 dana, nadamo se nastavku proizvodnje - izvijestila je uprava radnike.

viko2

Ističu da su njihove stručne službe svakodnevno zauzete oko pronalaska drugih strojeva i kooperanata dok se proizvodnja ne stabilizira.

- Pronašli smo gdje ćemo brizgati obuću, a pronašli smo i desmu koju ćemo ugraditi u sadašnje skladište gotove robe kao i šivaonicu i montažu lijepljenje obuće, a kada očistimo izgorjeli pogon tamo ćemo preseliti gotovu robu. Dakle, ne trebate davati otkaze niti ćemo mi koga slati na Zavod za zapošljavanje - obavijestila je uprava.

Također su dodali da postoji velika mogućnost da u roku od 60 dana dobiju posao za policiju za 10.500 pari čizama. Jučer je, naime, završio natječaj i Obuća Viko ima najbolje uvjete.

- Ideja je da vas 15 svakodnevno dolazi na posao prema rasporedu. Premještat će se gotova roba i čišćenje pogona. Za one dane kada se neće čistiti pogon koristio bi se godišnji odmor. Kad počnemo s radom vjerojatno nećemo ići na godišnji, a naročito kada dođe posao sa policijom - izvijestila je uprava radnike zamolivši ih da ostanu s njima jer će oni ostati s njima.

Označeno u