×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/clients/client0/web1/web/images/Mladi Lepoglava Budva
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Mladi Lepoglava Budva
FOTO: Lepoglavski rad s mladima primjer na međunarodnoj konferenciji Foto: Grad Lepoglava

FOTO: Lepoglavski rad s mladima primjer na međunarodnoj konferenciji

NL/VV | 13.11.2016. u 09:42h | Objavljeno u Aktualno

Europska komisija i Vijeće Europe u Budvi u Crnoj Gori protekli su tjedan organizirali konferenciju radnog naziva “Getting Across” koja je privukla 50-ak sudionika iz zemalja Zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Sudionici konferencije razmijenili su iskustva međusektorske suradnje kad su u pitanju politike za mlade i uloga mladih u razvoju lokalne zajednice.

U delegaciji predstavnika iz Hrvatske uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Udrugu gradova u Republici Hrvatskoj bio je i Grad Lepoglava, koji je predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač. Lepoglavski je zamjenik gradonačelnika predstavio primjere dobre prakse suradnje lokalne samouprave i mladih kao i nekoliko značajnijih aktivnosti odnosa prema mladim na lokalnom nivou.

– Pojavljivanje Lepoglave na ovoj međunarodnoj konferenciji samo je potvrda našeg dobrog rada, otvorenog dijaloga i uzajamne suradnje koju Grad njeguje s mladima kao izrazito važnom društvenom skupinom za razvoj lokalne zajednice. Ne samo što smo širem auditoriju predstavili naše zajedničke aktivnosti već smo otvorili i brojne mogućnosti za lepoglavske mlade kad su u pitanju njihovi samostalni budući projekti. Možda nekome smeta što nas se svrstava na Balkan, ali kad pogledate neke zemlje u okruženju, imamo i mi ovdje od nekih za učiti baš kao što oni uče od nas. U konačnici, dobri partneri ne poznaju granice, a čovjek je čovjek bez obzira na državu iz koje dolazi – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

{gallery}Mladi Lepoglava Budva{/gallery}