LAG Sjeverozapad organizira radionice za male poljoprivredne proizvođače Foto: ilustracija

LAG Sjeverozapad organizira radionice za male poljoprivredne proizvođače

I.D./Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 19:31h | Objavljeno u Aktualno

Kako bi se mali poljoprivredni proizvođači što bolje pripremili za skorašnji natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad koji je namijenjen upravo malim obiteljskim gospodarstvima, LAG Sjeverozapad će na svom području tijekom veljače organizirati niz radionica na kojima će predstaviti tip operacije 6.3.

- LAG Sjeverozapad će za tip operacije 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, organizirati radionice "Potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima", na kojima ćemo potencijalnim korisnicima najaviti ovaj natječaj koji će raspisati naša lokalna akcijska grupa na svom području te ih nastojati što bolje pripremiti za prijavu na natječaj - naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Prva u nizu radionica bit će organizirana u Općini Beretinec, 20. veljače, zatim u Općini Petrijanec, 21. veljače, u Općini Cestica 22. veljače, te u Općini Maruševec, 28. veljače. Sve će radionice biti organizirane u općinskim zgradama s početkom u 18 sati.

- Pozivamo male poljoprivredne proizvođače s područja ovih općina da se odazovu na ove radionice, koje su besplatne, kako bi dobili što više korisnih informacija vezanih uz raspis natječaja za operaciju 6.3. te kako bi bili što uspješniji na natječaju - istaknuo je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Područje LAG-a Sjeverozapad obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji - gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin te općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica.