LAG Sjeverozapad: Objavljena privremena rang lista za dodjelu 2,5 mil. kuna Foto: LAG Sjeverozapad

LAG Sjeverozapad: Objavljena privremena rang lista za dodjelu 2,5 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 18.7.2018. u 15:59h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na dvadesetoj sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad, održanoj u Lepoglavi u ponedjeljak 16. srpnja, jednoglasno su usvojene odluke vezane uz provedbu natječaja za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Tako je usvojena i privremena rang lista malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a koja su se prijavila na natječaj koji je raspisala ova lokalna akcijska grupa za potporu razvoju malih OPG-ova. Privremena rang lista objavljena je na mrežnoj stranici LAG-a Sjeverozapad.

Na natječaj za Tip operacije 6.3., koji je LAG Sjeverozapad raspisala u ožujku ove godine, ukupno su se prijavila 42 obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koje su, prema objektivnim kriterijima, obradili administratori LAG-a Sjeverozapad.

lag_sz_uprava_3.JPG

- Za provedbu ovog natječaja planirano je 2.559.900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a, koji će tim bespovratnim sredstvima modernizirati i unaprijediti proces rada i poslovanja, odnosno povećati proizvodne kapacitete. Visina potpore iznosi 15 tisuća eura  - istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Nakon što je objavljena privremena rang lista za Tip operacije 6.3., svi prijavitelji će na kućnu adresu primiti odluku o administrativnoj obradi njihove prijave, nakon čega će biti provedeno daljnje postupanje te potpis ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

- Od 42 prijavljena projekta na natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3., neke su prijave bile besprijekorne, neke su prijave bile manjkave, a neke su, zbog pogrešaka u prijavi morale biti odbačene. Najviše projekata pristiglih na natječaj odnosi se na kupnju, uglavnom rabljene poljoprivredne mehanizacije, a valja istaknuti kako su prijavitelji s cijelog područja našeg LAG-a - naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

lag_SZ_uprava.JPG

Ova je lokalna akcijska grupa za provedbu natječaja za Tip operacije 6.3. izdvojila više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji su LAG-ovi u Republici Hrvatskoj namijenili za poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, a LAG Sjeverozapad je ujedno i među prvim LAG-ovima koji su uspješno priveli kraju natječaj za taj tip operacije.

- Želim izraziti veliko zadovoljstvo što smo danas donijeli privremenu rang listu na kojoj su 23 projekta koji su zadovoljili kriterije i uvjete natječaja koji je raspisao LAG Sjeverozapad. Kada rang lista bude konačna, 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva primit će bespovratna sredstva u iznosu od 15 tisuća eura. Ta će im sredstva pomoći da unaprijede i moderniziraju svoju poljoprivrednu proizvodnju. Natječaj je proveden besprijekorno, što govori kako smo dobro odradili sve pripremne radnje za provedbu, ovog prvog natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji je raspisao naš LAG, koji će samo kroz provedbu Tipa operacije 6.3. našim poljoprivrednicima dodijeliti više od 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad.

lag_sz_uprava_2.jpg

Označeno u